Бургас. Звездата на българското кино, актьорът и режисьорът Мариан Вълев

...
Бургас. Звездата на българското кино, актьорът и режисьорът Мариан Вълев
Коментари Харесай

Бургас: Актьорът и режисьорът Мариан Вълев – Куката потвърди своето участие в четвъртото издание на BIFF

Бургас. Звездата на българското кино, артистът и режисьорът Мариан Вълев – Куката удостовери своето присъединяване в четвъртото издание на BIFF в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Това се случи дни след премиерата на режисьорския му дебют „ Лошо момиче “ и след представянето на лентата на Московския интернационален кино фестивал. Обичаният артист идва през юли с цел да организира уъркшоп по актьорско майсторство.
Курсът ще предизвика всички изкушени да се занимават с актьорско майсторство, постановка, спектакъл и кино. От позицията си на сценарист на филм, Мариан Вълев ще показа персоналния си опит за основаване на персонажи, които вършат историята същинска и вълнуваща, и ще акцентира върху работата на артиста при създаване на мощен и органически облик.
Посредством на практика задания участниците ще имат опция да задълбочат уменията си и да разработят инструментариума на положителния артист, от който да черпят при развиването на темперамент за пиеса или филм. Всички, които се запишат за уркшопа първо ще се научат да провокират себе си и да си служат с най-ценния прийом на артиста – въображението.
За информация и записване за мастер класа на Мариан Вълев: [email protected]

Мариан Вълев е роден на 11 април 1969 година във Варна. Той е приключил актьорско майсторство във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на професор Енчо Халачев през 1993 година Първият филм, в който се снима, е „ Граница “. След това отпътува за чужбина. Живял и работил е в Европа – Италия, Германия, Финландия, както и в Съединени американски щати. Участва във филмите „ Смъртоносна Надпревара 4 “, в „ Отвъд Анархията “ (2018) – Мъртвеца, във „ В името на краля “ (2014), в „ Корпус за бързо реагиране “ (2012) – господин Георгиев, в „ Кецове “ (2011), в сериала „ Под прикритие “ (2011-2016) – Росен Гацов – Куката, в „ Лов на дребни хищници “ (2010) – Синатра, в „ Граница “ (1994) – Красавецът. Ролята, с която печели зрителска обич и става известен, е Росен Гацов – Куката в сериала „ Под прикритие “. През 2019 година Вълев показа своя сценариен дебют – „ Лошо момиче “.

Международният кино фестивал – Бургас ще радва феновете на киното на познатите бургаски местоположения – Открита сцена „ Охлюва “ и Културен център „ Морско казино “ от 19-25 юли.
Събитието се провежда от Eleven Twelve в партньорство с Община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР