Бургас. Зоопарк Бургас ще бъде официално открит в събота, 20

...
Бургас. Зоопарк Бургас ще бъде официално открит в събота, 20
Коментари Харесай

Бургас: Зоопаркът в града ще бъде официално открит на 20 април

Бургас. Зоопарк Бургас ще бъде публично открит в събота, 20 април, от 11.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. През целия ден посетителите ще бъдат допускани без входна такса. Съвсем неотдавна бургаският стана един от десетте лицензирани зоопарка в България. Това му дава спомагателна опция за продан на потребна информация и екзотични животни, взаимопомощ при сполучливото им развъждане, размножаване и лечение, когато се постанова.
С новия лиценз притежателят на „ Зоопарк Бургас “ Кръстьо Дъбов получи правото да отглежда и примати. Първите са към този момент тук! Това са чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от типа зелена морска котка.
На формалното разкриване в събота от 11.00 часа, което се провежда със съдействието на Община Бургас, ще има развлекателна стратегия за дребни и огромни, песни и танци с лазарки, проява с хищни птици и още изненади.
Тъй като се чака огромен интерес към събитието, на 20 април към кварталите „ Черно море “ и „ Рудник “, наоколо до които се намира зоопаркът, ще пътуват не соло, а по-големите съчленени рейсове от градския превоз по обслужващата линия №6. „ Бургасбус “ ще пусне и два изключителни курса.
В „ Зоопарк Бургас “ се отглеждат над 60 типа животни, близо 650 обособени екземпляра, в условия, близки до действителната им витална среда, на повърхност от 35 декара.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР