Бургас. Златко Димитров, изпълнителен директор на Слънчев бряг“ АД, представи

...
Бургас. Златко Димитров, изпълнителен директор на Слънчев бряг“ АД, представи
Коментари Харесай

Рекордно ниско ниво на кражби се отчита през туристически сезон 2019 в Слънчев бряг благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана

Бургас. Златко Димитров, изпълнителен шеф на „ Слънчев бряг “ АД, показа тематиката „ Ефективна система за видеонаблюдение и защита в Слънчев бряг “ в границите на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Това оповестиха от пресцентъра на „ Слънчев бряг “ АД . В конференцията взеха присъединяване и представители на държавни и общински институции с ползи в областта на туризма, университети, софтуерни компании, туристически бизнес и професионални организации. Събитието се организира на 17 и 18 октомври 2019 година под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас.
„ През последните 4 години главният приоритет и вложения от страна на „ Слънчев бряг “ АД са в системи за дейно видеонаблюдение и защита на комплекса по време на дейния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас и улесняват работата на полицията при следствие и откриване на нередности. “, съобщи Златко Димитров.
„ През сезон 2019 отчитаме рекордно ниско равнище на обири в Слънчев бряг. Това е и с помощта на ефикасната система за видеонаблюдение и защита, внедрена от „ Слънчев бряг “ АД “, съобщи Цветелина Рандева, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.
В рамките на презентацията си господин Димитров показа, че в Слънчев бряг зона Изток действат над 300 камери за видеонаблюдение, които обезпечават 4 лъча:
- Лъч 1: по ул. „ Първа “, кръговото на Несебър до разклонението на кръстовище „ Емона “, както и на всеки вход и излаз (КПП);
- Лъч 2: Крайбрежна алея – от хотел Синя перла до хотел Хелена;
- Лъч 3: Пешеходна алея до хотел Кубан;
- Лъч 4: Южна част на Слънчев бряг – Лазур, хотел Европа, хотел Несебър, Станция Министерски съвет контролно-пропусквателен пункт и моста на р. Хаджийска.
Изградена е система за различаване на регистрационните номера на транспортните средства, която следи придвижването на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса. Направени са вложения в система за защита и видео наблюдаване, като за 2019 година разноските за командировани служители на реда са 166 935 лева, а за интервала 2015-2019 година възлизат общо на 940 391 лева За физическата защита на 8 контролно-пропусквателен пункт са вложени 162 515 лева, а за интервала 2015-2019 година сумата е 570 367 лева Инвестицията в система за видео наблюдаване за интервала 2015-2019 е 95 957 лева
Дружеството е отделило средства и за построяването на ново улично осветяване по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 година е инсталирано ново LED осветяване на стойност 50 000 лева по цялата дълготрайност на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Това обезпечава както комфорт за туристите, по този начин и е основно за работата на органите на реда и за успеваемостта на видеонаблюдението в комплекса.
„ Време е да спрем да бъдем единствено реактивни в моментите на рецесия, а да станем самодейни и да съумяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за идни проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е доста умел, в годините на рецесия сподели, че е еластичен и може да се оправя. “, разяснява още Златко Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в бранша поради банкрута на Thomas Cook и последици от него за сектора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР