Бургас. Започва записването за ученическия рецитаторски конкурс Стиховете на Христо

...
Бургас. Започва записването за ученическия рецитаторски конкурс Стиховете на Христо
Коментари Харесай

Бургас: Започва записването за ученическия рецитаторски конкурс Стиховете на Христо Фотев

Бургас. Започва записването за ученическия рецитаторски конкурс " Стиховете на Христо Фотев ", който се провежда от Община Бургас и Сдружение Бургаска писателска общественост. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата е част от съпътстващите прояви преди рождения ден на поета - 25 март /Благовещение/ и връчването на Националната премия за лирика " Христо Фотев " за 2018 година
В тазгодишното издание на състезанието могат да вземат участие възпитаници от ІХ до ХІІ клас от Бургас.
Компетентно жури ще прави оценка осъществяванията на стиховете от Христо Фотев на самостоятелни участници (до 3 творби) и на групи (до 5 творби). Ще бъдат раздадени 3 самостоятелни награди и 1 премия за група. Отличените рецитатори ще получат грамота и парична награда и ще вземат участие в церемонията по връчването на Националната премия за лирика на името на Христо Фотев. За всички участници ще бъде проведена екскурзия. Записвания за присъединяване ще се одобряват до 12 март 2018 година на e-mail: [email protected].
Конкурсът ще се организира на 14 март 2018 година от 10.00 до 12.00 часа и от 15.00 до 17.00 часа в Държавен куклен спектакъл - Бургас. Връчването на премиите ще бъде незабавно по-късно - от 18.00 часа.
Повече информация за състезанието може да бъде получена на тел. 0895 506 211.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР