Бургас. Започва приемането на произведения за седмото издание на Националния

...
Бургас. Започва приемането на произведения за седмото издание на Националния
Коментари Харесай

Започва приемането на произведения за Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“

Бургас. Започва приемането на творби за седмото издание на Националния конкурс за лирика " Христо Фотев ", което ще се организира през 2020 година.Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В него може да се включват стихосбирки, издадени през 2018 и 2019 година. Книгите би трябвало да се изпратят в интервала от 23 октомври 2019 година до 1 януари 2020 година Националният конкурс за лирика се посвещава на огромния стихотворец Христо Фотев. Той е основан през 2006 година и се провежда от Община Бургас, Министерството на културата, Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружение " Бургаска писателска общественост ". По статут състезанието се организира на две години. Наградите се връчват в Бургас на рождения ден на Христо Фотев - 25 март.
Информация за присъединяване и правилник на Национален конкурс за лирика " Христо Фотев ":
Общи положения:
- Национален конкурс за лирика на името на Христо Фотев се посвещава на огромния бургаски стихотворец.
- Конкурсът се провежда от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата.
- Конкурсът се организира под патронажа на кмета на град Бургас.
- За подготовката и организацията на състезанието се основава Организационен комитет с представители на Община Бургас, Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Министерството на културата.
- Национален конкурс за лирика на името на Христо Фотев се организира на всеки две години на рождената дата на поета - 25 март - в Бургас.
- Книгите, изпратени за присъединяване в състезанието се правят оценка от жури, което дефинира носителя на националната премия. В журито вземат участие по един представител на Съюза на българските писатели, Сдружение на български писатели, Община Бургас и двама писатели от Бургас и се утвърждава от кмета на Бургас.
- Националната премия " Христо Фотев " не се връчва за книги, издадени посмъртно. Условия за присъединяване: За премията за лирика " Христо Фотев " могат да аплайват български поети, издали книги през последните две години. Книгите, взели участие в състезанието не се връщат на създателите. Даряват се на Регионална библиотека " П. К. Яворов " Бургас.
Краен период за изпращане на книгите - 01.01. на съответната година на адрес: Отдел " Култура " (за състезанието " Христо Фотев " ), Община Бургас, ул. " Александровска " № 26, П.К.: 8000 Бургас.
Награда на състезанието:
- Авторът, избран за притежател на националната премия " Христо Фотев ", получава пластика " Златно перо " от Съюза на българските писатели, парична награда в размер на 2000 лв. и диплом от Община Бургас.
- Наградата се връчва на специфична гала с рецитал по стихове на Христо Фотев и наградения стихотворец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР