Бургас. Започна онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма,

...
Бургас. Започна онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма,
Коментари Харесай

Бургас е номиниран в четири категории за Годишните награди в туризма

Бургас. Започна онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма, проведени от Министерство на туризма на Република България. Това оповестиха от Община Бургас . Инициативата има за цел да способства за популяризирането на българския туризъм, като показа пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я трансформират в целогодишна дестинация. Конкурсът насърчава всички, които поставят старания за устойчивото развиване на туризма в България.

През 2021 година Бургас влага в реклама на своя туристически капацитет като подобаваща градска, уикенд, фестивална и приключенска дестинация. За втора поредна година бе препоръчан с огромен триумф продуктът „ Уикенд в Бургас “. Общината насърчи местата за настаняване, заведенията за хранене и забавление, другите атракциони и свободните актьори да изпращат оферти, с които да се включат в тематичните уикенди. Те се пакетираха и промотираха като обща стратегия, допълнена с обичайни културни и спортни събития. В разгара на фестивалния сезон, в границите на няколко следващи седмици, когато се организираха Фестивалът за музика от 90-те Spice Music Festival, SOLAR Fest, Teen Boom Fest и Metalhead Beer Festival, заетостта в местата за настаняване на територията на общината беше близо 100 %.

В средата на лятото бе открит новият културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “, съгласуван с условията и трендовете в последните години да се търси прелестно място за цялото семейство. Разположените в него експозиционни къщички „ Тайфа “, „ Бурунтия “ и „ Евксински понт “ повеждат на едно странствуване из историята на Черно море и рибарските традиции.

2021-ва бе годината, през която Община Бургас се снабди с втори пътнически катамаран – „ Бургус “, което я прави единствената в България, която разполага с два туристически кораба и към този момент няколко години сполучливо развива този тип профилиран морски туризъм.

Сред най-големите атракции и този сезон беше морското премеждие с опцията да се пренощува в манастирските килии на остров Света Анастасия.

Тази година Бургас се показва в Годишните награди в четири категории: " Туристическа атракция/обект ", " Туристическа дестинация ", " Туристическа община – специфична премия за 2021 година " и " Изборът на българите ".

Можете да подкрепите бургаските номинации тук:
- Категория " Туристическа атракция/обект " – Културно-туристически комплекс " Ченгене скеле " - " > тук;
- Категория " Туристическа дестинация " - остров Света Анастасия, Бургас – Фестивалният град - ;
- Категория " Туристическа община – специфична премия за 2021 година " - ;
-Категория " Изборът на българите " - Природозащитен център Пода и Катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий " -

Обективните резултати в състезанието са обезпечени, като гласуването е лимитирано на база IP адреси. За действителен глас се регистрира единствено едно декларирано предпочитание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени наново гласове от същия IP адрес се записват като недействителни.

Крайният период за гласоподаване е 22 ноември т.г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР