Бургас. Законодателството по отношение на високия шум по морето не

...
Бургас. Законодателството по отношение на високия шум по морето не
Коментари Харесай

Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас: Законодателството по отношение на високия шум по морето не отговаря на интересите на потребителите

Бургас. Законодателството във връзка с високия звук по морето не дава отговор на ползите на потребителите. Това сподели в изявление за Радио " Фокус " Вълчо Чолаков, регионален шеф на Бургас. Той добави, че всички актове и наказателни постановления, които касаят шума навън, биват отменяни от съда по причина, че няма по какъв начин да се откри един-единствен източник на звук за избрана територия.
„ На координационни срещи, които организираме с институциите, се разясняваше и вид за смяна в законодателството в най-бързи темпове. Идеята е да се разреши налагането на административни наказания на нарушителите, които да не бъдат отменяни от съда, т. е. - смяна в законодателството “, разяснява Вълчо Чолаков. Той уточни, че туристическият отрасъл също взе участие в тези срещи.
„ Самият туристически отрасъл има интерес за съблюдаване на законите и реда, защото това е обвързвано с по-добро и качествено предложение и пласиране на техния артикул. Миналата година имаше случай на недоволство от страна на притежателите на избрани обекти за метода, по който са били осъществени инспекциите от чиновници на Национална агенция за приходите. Провели сме диалози с Национална агенция за приходите и другите администрации и сме се разбрали инспекциите да протичат оптимално внимателно - по този начин, че да не се вреди на бизнеса, само че и да се защитят ползите на страната и жителите “, добави регионалният шеф на Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР