Бургас. За втора поредна година Община Бургас ще бъде съорганизатор

...
Бургас. За втора поредна година Община Бургас ще бъде съорганизатор
Коментари Харесай

Бургас: Млади еколози ще се състезават за втора поредна година в града

Бургас. За втора поредна година Община Бургас ще бъде съорганизатор на конференцията „ Да мислим екологично за бъдещето ", която се осъществя от преподаватели от катедрата по „ Екология и запазване на околната среда " при Университет „ Проф. доктор Асен Златаров " – Бургас. Това излиза наяве от докладна бележка на общинския консултант от групата на ГЕРБ Калояна Живкова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието ще се състои в два дни - 26-и и 27-и март 2018 година. При предпочитание отличените участници ще бъдат признати в университета без приемен изпит по една от следните специалности: „ Екология и запазване на околната среда " или „ Екология и екологичен мениджмънт ". За задачите на форума Община Бургас ще даде за прилагане залите на изложба – музей „ Георги Баев ”.
„ Опазването на околната среда има значимо значение за всички нас.
Повдигането на тематиката, в интензивно партньорство с институции и жители, може единствено да носи позитиви за идеята. Изграждането на отговорно отношение към естествените запаси измежду младежите е инвестиция за поколенията ", написа в докладната бележка Калояна Живкова.
Участниците (ученици или студенти) би трябвало да показват доклад, презентация или научно известие в някое от следните тематични
посоки: Ролята на съдействието в опазването околната среда ; Устойчиви и екологично чисти технологии ; Алтернативните енергийни източници за понижаване на зависимостта от изкопаеми горива ; Биогорива ; Метеорология и хидрология ; Спътников мониторинг върху околната среда ; Защитени територии ; Биологично многообразие ; Екологичен мониторинг ; Мониторинг на храните ; Управление на екологичните планове ; Екология на селското стопанство и хранителната индустрия ; Екотуризъм и екологичното влияние на туризма ; Управление и преработване на отпадъци; Обработка на отпадъците.
В първото издание на конференцията взеха присъединяване повече от 60 възпитаници и студенти, като уредниците дават обещание и тази година да има атрактивни, тематични награди. Докладната бележка ще бъде прегледана на съвещанието на Общински съвет - Бургас на 30 януари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР