Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информационен център

...
Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информационен център
Коментари Харесай

Бургас: Парад на знамената и редица други интересни събития ще се проведат в Бургас на 9 май - Ден на Европа

Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информативен център - Бургас ще отбележат с поредност забавни събития и начинания 9 май - Ден на Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Утре в ефира на БНР Бургас ще бъдат отразени осъществените планове с европейски средства в региона и вероятностите за развиване. Награждаване на спечелилите в състезанието за училищен план " Европа - предизвикването за моята кариера ", извършен в партньорство с Центъра за кариерно насочване и консултиране, ще се състои в 13:30 ч. в залата на Център за личностна поддръжка и развиване /ЦПЛР/. Дебат " Бъдещето на Западните Балкани ", с присъединяване на ученици от Търговската гимназия, ще се организира от 15:00 ч. в учебното заведение. В Деня на Европа две изложения - " Пътуване в Европа " и " 10 права в Европейски Съюз ", направени от Областен информативен център - Бургас, чакат своите гости в градовете Камено и Средец.
В същия ден от 10:30 ч. доброволци от самодейността " Бургас харесва младите ", с присъединяване на възпитаници АЕГ " Гео Милев " и високомерен оркестър към Търговската гимназия, ще преминат от Пантеона до Експозиционен център " Флора " в шествие-парад на знамената. От 11:00 ч. ще стартира юношески конгрес " Предимството да бъдеш осведомен ". В него ще вземат присъединяване представители от юношески екип " Европа ", съдружие " АСУ Делфи " Бургас и фондация " Астика ". Акцентът ще падне върху актуалното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ще бъдат дискутирани и опциите за включване на бургаски младежи в действия и начинания, с присъединяване на доброволци от Европейска доброволческа работа. Вторият модул на форума ще показа Бургас като културна дестинация в Европейската година на културното завещание.
Отново на 9 май от 18:00 ч. в залата на Областна администрация Бургас НЧ " Фар 1946 " - Бургас показва празничен концерт на вокалните групи и школите по пиано, отдаден на Деня на Европа и Европредседателството. В същото време с " Ода на насладата " Бургаският духов оркестър ще посреща минувачите на открита сцена до " Часовника ".
Програмата на 9 май продължава с общоевропейската " Нощ на литературата ". От 18.00 в четири " четящи гнезда " небезизвестни персони ще четат фрагменти от забавни книги. Местата са: BarBossa, Кафе-книжарница " Екслибрис " /експо център " Флора " /, Craft shop Papa Beer и книжарница " Хеликон ".
Събитието се провежда взаимно с Чешкия културен център в София, културни институти и посолства на страните членки на Европейския съюз.
Заедно с Община Бургас в самодейността се включва и Регионална библиотека " П. К. Яворов ". В брандирания от нея с ликовете на известни писатели рейс № 9, движещ се по линията от ж.к. " Меден рудник " до ж.к. " Славейков ", на пасажерите ще се раздават за четене фрагменти от паметни книги.
Честванията във връзка Деня на Европа ще продължат и на 10 май. Стартът ще бъде даден с " Велообиколка на ЕвроБургас ", като част от Деня на отворени порти по планове с европейско финансиране. Събитието е част от европейската акция " Европа в моя район 2018 ", която се организира във всички страни от Европейския съюз. Велообиколката ще стартира в 13:00 ч. с начална точка Морска гара. След това ще се премине през обновената част на Морската градина, Бизнес инкубатора, Морското казино, Стената на приказките и ще завърши на Експозиционен център " Флора ". След това от 14:00 ч. във Флората ще се организира европейски пленер " България в Европа ", с присъединяване на ЦПЛР, където дребни майстори на четката ще покажат приноса на Европейски Съюз в Бургас през своите очи.
Концерт на гениите от Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство " Проф. Панчо Владигеров " ще означи края на събитията, отдадени на Деня на Европа в Бургас. Той ще стартира в 18:00 ч. на откритата сцена до " Часовника ".
Община Бургас кани всички искащи да станат част от европейския празник на града.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР