Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информационен център

...
Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информационен център
Коментари Харесай

Бургас: Инициативата „Дни на Европа в Бургас“ ще се проведе от 9 до 11 май

Бургас. За поредна година Община Бургас и Областен информативен център – Бургас провеждат Дни на Европа с забавни събития, в които може да се включи всеки. Събитието ще се организира в дните от 9 до 11 май. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В разнообразната му стратегия са включени полемика, спектакъл, пленери, европейски работилници, състезания, надпревари, концерти и разкриване на „ зелени класни стаи “.
На 9 май от 9.00 до 13.00 часа в Галерия-музей „ Георги Баев “, зала 2 ще се организира пленер по изобразително изкуство „ Европа на белия лист “. От 7.00 до 18.00 часа до Часовника ще бъде отрита Европейска работилница „ Да рециклираме дружно “. От 17.30 до 18.30 часа на открита сцена до Часовника ще се организира концерт с типичен творби от европейски композитори в осъществяване на Бургаския духов оркестър.
На 10 май от 10.00 до 13.00 часа в Природозащитен център „ Пода “ ще се състои събитието „ Заедно в Европа – здрави измежду природата “ – демонстрационно посещаване на възпитаници от бургаската Търговска гимназия и възпитаници от „ Карл Кюбел Шуле “ – гр. Бенсхайм. От 10.00 до 12.00 часа в Природонаучен музей Регионалния исторически музей ще означи Международния ден на биологичното многообразие със „ Състезание за купата на Природонаучния музей “. От 11.00 до 12.00 часа в Детска градина „ Здравец “, Детска градина „ Ханс Кр. Андерсен “ следва разкриване на „ Зелена красна стая “. От 14.00 до 16.00 часа в Културен център „ Морско казино “, зала „ Г. Баев “, ще се организира цивилен конгрес на тематика „ Алтернативни способи на образование – положителни практики “. От 14.00 до 15.00 часа в Центъра за кариерно насочване и консултиране към ЦПЛР ще бъдат наградени спечелилите в състезанието за училищен мултимедиен план „ Европа – предизвикването за моята кариера “. От 16.30 до 17.30 часа на открита сцена „ Охлюва “ ще бъде показана режисура на Куклен спектакъл – Бургас. От 17.00 до 18.00 часа до открита сцена „ Охлюва “ ще се организира европейска работилница „ Да рециклираме дружно “ – анимация за деца. От 18.00 до 19.00 часана открита сцена „ Охлюва “ ще се състои концерт на Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. Панчо Владигеров “.
На 11 май от 17.30 до 18.30 часа на открита сцена до „ Часовника “ ще се организира концерт на професионален фолклорен отбор „ Атанас Манчев “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР