Бургас. За първи път в историята на конкурса Бургас и

...
Бургас. За първи път в историята на конкурса Бургас и
Коментари Харесай

Бургас: Две песни заеха първото място в 36-ото издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето”

Бургас. За първи път в историята на състезанието „ Бургас и морето “ две песни събраха оптималния брой точки на журито – 50, и по правилник се изправиха на двубой, който още веднъж приключи без победител. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Така баладата „ Как желая времето да върна “ по музика и аранжимент на Димитър Гетов, текст на Джина Дундова, изпълнена от Симона Загорова и песента на бургазлията Димитър Атанасов – „ Неочаквано “, по текст на Бистра Александрова и изпълнена в дует с Гергана Великова справедливо си поделиха първото място на състезанието. Третото място остана за Дани Милев и неговата „ Песен на любовта “, музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Дани Милев.
Тази година фестивалът беше отдаден на огромния Тончо Русев.
Сърцето на публиката, която макар дъждовното време препълни Летния спектакъл на Бургас, беше за радостната и лятна мелодия „ Морско синя обич “, изпълнена от бургазлията Стефан Илчев, по музика и аранжимент Светослав Лобошки, и текст на Ники Комедвенска.
12-те песни-финалисти, определени сред 46 нови български песни, написани особено за състезанието, бяха оценени онлайн от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.
Миналогодишният победител – вокалният отбор „ Фортисимо “ също поздравиха феновете в Летния спектакъл, единствено дни откакто донесоха поредна популярност на Бургас – гран при и златен орден от Световните хорови игри в Южна Африка.
В церемонията се включиха актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска, които за повторно бяха водещи на „ Бургас и морето “.
Аплодисментите и обичта на феновете обаче бяха за незабравимото и богато творчество на най-големия и сполучлив композитор в българската поп музика – Тончо Русев, чиито гениални творби поемаха своя безконечен път точно от сцената на „ Бургас и морето “ в Летния спектакъл в града. В негова памет феновете още веднъж видяха едни от неговите златни шлагери, изпълнени от най-именитите и обичани български реализатори като Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Росица Борджиева, Росица Кирилова, Тоника Сухопътни войски, Тоника Домини, Йорданка Христова и Мустафа Чаушев, който изпя „ Зимно море “ на Тончо Русев, която е и първият победител на състезанието „ Бургас и морето “ през далечната 1973 година.
Сред публиката беше и внучката на огромния бургаски композитор Елена Хаджистоянова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР