Бургас. За България е важно да има силни военноморски сили,

...
Бургас. За България е важно да има силни военноморски сили,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: За България е важно да има силни военноморски сили, които не само да отстояват нашия военен суверенитет, но и да гарантират икономическите и енергийните ни интереси

Бургас. За България е значимо да има мощни военноморски сили, които освен да отстояват нашия боен суверенитет, само че и да подсигуряват икономическите и енергийните ни ползи. Това сподели при визитата си в Бургас президентът Румен Радев, съобщи кореспондентът на Радио " Фокус ". " Силни военноморски сили значи нова техника, високо квалифициран разполагаем състав, положителни условия за подготовка, мотивация,социален авторитет. Към нашите военноморски сили би трябвало да се отнасяме с огромно внимание и почитание. Значението на Черноморския регион непрестанно нараства. Тук се пресичат възходящи геополитически ползи ", разяснява още Радев.
Той организира среща с командния и персоналния състав на военните формирования, дислоцирани в Пункт за базиране-Бургас. Президентът сподели, че на срещата са разисквани доста проблеми и изрази вяра, че в най-скоро време ще се откри тяхното решение. Той уточни, че бюджетът за защита би трябвало да се усили, само че и да се разходва рационално.
По-рано тази заран президентът бе посрещнат във Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране -Бургас.
Предстои среща сред президента Румен Радев и кмета на Община Бургас Димитър Николов.
Мария РУСЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР