Бургас. Впечатляващ е фактът, че вече трета година подред се

...
Бургас. Впечатляващ е фактът, че вече трета година подред се
Коментари Харесай

Любомир Петров, Апелативна прокуратура-Бургас: С 19% са намалели регистрираните престъпления през изминалата година в Бургас

Бургас. Впечатляващ е фактът, че към този момент трета година поред се регистрира доста понижение на записаните закононарушения, за миналата година са 19% по-малко, което е показателно за положителната превантивна активност по попречване на осъществяването на закононарушения. Това сподели административният началник на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров по време на празничната гала във връзка 140 години от основаването на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . „ Държа да загатна, че това се дължи и на събитието, че в нашия апелативен регион и особено в Бургас все по-често желаеме и се вземат ограничения задържане под стража по отношение на чести причинители на закононарушения – рискови рецидивисти, с голям брой закононарушения “, съобщи той. По тази причина прокурор Петров благодари и на проверяващите служители на реда, чиновниците на прокуратурата, както и на тези от съдилищата. Любомир Петров особено поздрави чиновниците на Министерство на вътрешните работи за отличните резултати през миналата година по попречване, откриване и следствие на осъществените закононарушения, както и по запазване на публичния ред.
„ Няма по какъв начин, когато причинителите на закононарушения са в ареста, да не спадат и записаните закононарушения. Относно работата на проверяващите служители на реда, извънредно съм впечатлен от това, което са направили през миналата година, макар непълния им щат и тежката престъпна конюнктура, в която работят. Изключително положително усещане ми прави, че те са завършили с 1 500 повече разследвани досъдебни производства от новообразуваните през годината каузи, т. е. - завършени са хиляди остарели каузи, което ме кара да регистрирам, че старите несвършени каузи към този момент не са задължение за нашия район “, разяснява административният началник на Апелативна прокуратура-Бургас и уточни, че има единствено към 1% оправдателни присъди и едвам към 2% върнати каузи през година, което сочи за доста положително качество на общата работа на институциите. „ Затова желая особено да изразя задоволството си от отличното взаимоотношение в работата на органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в нашия район, точно това съдействие докара до такива високи резултати, освен това подобряващи се с всяка година “, сподели още Петров.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР