Бургас. Визия за България е документ, чрез който желаем страната

...
Бургас. Визия за България е документ, чрез който желаем страната
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Днешните искания на протестиращите са точно това, което поставяме във „Визия за България”

Бургас. „ Визия за България ” е документ, посредством който желаем страната ни да тръгне по един нов път на развиване, тъй че младежите да останат тук и да сбъдват фантазиите си тук ”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев при представянето на плана в Бургас, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . „ Българска социалистическа партия остава единственият действителен политически фактор в България. Днешните претенции на хората, които стачкуват в цялата страна, демонстрират тъкмо това, което ние подготвихме във „ Визия за България ”, уточни още той. Той изясни, че „ Визия за България ” е отворен документ, който може да бъде допълван и разработван. По думите му би трябвало да има по-голяма правдивост в данъчната система. „ Именно Българска социалистическа партия, в този документ предлага въвеждането на напредничав налог, несъмнено по този начин, че да не се натоварва междинната класа ”, сподели Стойнев и добави: „ Предлагаме стъпка, с която да подпомогнем и младите фамилии. Освен прогресивно облагане, ние вършим и първите стъпки на фамилно подоходно облагане ”.
Сред главните акценти по време на срещата бе също по този начин и тематиката за опазването на здравето и политиките, които левицата предлага в тази сфера. „ Всяко едно лечебно заведение да не бъде повече комерсиално сдружение. Здравето няма по какъв начин да бъде стока, с него не може да се търгува. Частните лечебни заведения да бъдат регистрирани като лечебни заведения, като обществени предприятия, които да се грижат за хората. И тези лечебни заведения, променяйки статута си, предлагаме да употребяват финансовите запаси на Здравната каса. Който не желае да си смени статута, да не употребява този запас ”, разяснява Стойнев. Той акцентира и на тематиката за пенсионната система, като уточни, че Българска социалистическа партия желае преизчисляване на пенсиите. „ За нас това е водещо и по-късно можем да приказваме и за рухване на тавана на пенсиите ”, добави зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия. Като нещо доста значимо Стойнев дефинира и енергетиката. Той уточни, че Българска социалистическа партия желае съответни и действителни вложения в този бранш.
„ Страната влиза в перманентна политическа обществена рецесия. Тази рецесия можеше да бъде предсказана. Ние следим финалните гърчове на един режим, който е безусловно законосъобразен. Кризата е и политическа. Начело на страната са конфигурирани хора, които, с изключение на всичко останало, са и некомпетентни в сферите, в които работят ”, разяснява от своя страна депутатът от левицата проф. Иво Христов. Според него демографският срив значи злополука на страната, като цяло.
„ Често обичам да споделям, че всеки има право на лично мнение, само че никой няма право на лични обстоятелства. През последните години ние сме очевидци на личните обстоятелства на ръководството, което сега е на власт - какъв брой красиво и добре живеем ”, уточни националният представител Петър Кънев и добави: „ Затова тематиката, която главно повдигаме, е неравенството. България върви с все по-бързи темпове на неравноправие измежду популацията ”.
Сред предложенията, които бургазлии направиха пред народните представители са: да се включи в документа Бургас, както и развиването на региона Странджа-Сакар. Хората разясниха, че и културата е в доста тежко положение и би трябвало и за нея да се намерения.
На срещата участваха народните представители Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, както и Атанас Зафиров - член на ИБ на Българска социалистическа партия, общинският ръководител на Българска социалистическа партия - Бургас Живко Господинов и регионалният водач Стойко Танков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР