Бургас въвежда превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата,

...
Бургас въвежда превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата,
Коментари Харесай

Въвеждат превантивни мерки срещу грип в детските градини в Бургас

Бургас вкарва превантивни ограничения в детските ясли, градините и учебните заведения, с цел да ограничи разпространяването на грип и грипоподобни болести през зимния сезон.

Епидемична конюнктура сега е естествена за сезона, сподели доктор Мирослава Киселкова пред bTV. Заболеваемостта сега е по-висока при децата от 0 до 4 година и от 5 до 19 година

Заради упования пик на грип вид А и B от средата на януари кметът Димитър Николов осведоми шефовете на детските и образователните заведения да проведат разяснителна акция за клиничните признаци на грип и да подхващат превантивни дейности против болестта.

Мерките против разпространяване на грип, които следва да се ползват са:

 Използване на безконтактни термометри за премерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини.

Често и дълготрайно измиване с топла вода и сапун (при влизане, преди храна, след излизане) на ръцете на децата в яслите и детските градини.

Използване на антивирусни дезинфектанти на спиртна основа от личния състав. 

Редовно разчистване и стерилизация на играчките в яслите и детските градини.

Да се предизвестяват децата да не допират с ръце очите, носа и устата си.

Често, интензивно, малко проветряване на въздуха в затворените пространства - в детски ясли, детски градини и в учебните заведения.

Поставяне на дезинфектанти за ръце в обществени служби, касови салони, заведения и места, в които се събират групи хора.

 В учебните заведения в часа на класния началник – информиране на учениците какво съставляват грипните болести, по какъв начин се лекуват и по какъв начин да се предпазим от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР