Бургас. В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб

...
Бургас. В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб
Коментари Харесай

Бургас: Водолази ще почистят морското дъно около остров Света Анастасия на 1 юни

Бургас. В ранните часове на 1 юни водолазите от клуб „ Приятели на морето " - Бургас ще почистят морското дъно към остров Света Анастасия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Традиционно на тази дата посетителите могат да опитат гратис прясно изпечени миди на тенекиена кутия. Екипът на острова ще ви предложи да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Музикантите от група „ Stiff Bones " ще свирят на плажа за въодушевление.
От 1 юни 2019 година Община Бургас започва акция за ограничение потреблението на пластмасови произведения за еднократна приложимост на остров Света Анастасия. Напитките ще се оферират единствено в стъкло и метал. Съдовете за еднократна приложимост ще са от хартия, чашите и сламките също. Знаем, че пластмасата е на всички места към нас, само че лека-полека, посредством персоналния образец на всички нас, възрастните, би трябвало да научим днешните деца да употребяват все по-рядко най-неекологичните нейни производни.
Докато сте на острова на 1 юни, можете да посетите музея, двете изложения „ Скритите тайните на Черно море " и „ Животните на Черно море ". И тъй като е 1 юни - Ден на детето, достъпът до музея ще е с вход свободен за всички деца. Най-малките ще могат да се позабавляват още с „ Щурата лаборатория ", да рисуват върху миди, както и собственоръчно да засадят растения дружно с приятелите ни от плантация „ BIOTIFUL ".
Кораб „ Анастасия " ще пътува от Магазия 1 с часове на потегляне 10.00, 11.30, 13.30, 15.00, 17.00. Необходима е предварителна резервация на телефон 0882 004 124.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР