Бургас. В периода 14 – 16 юни в Бизнес инкубатор

...
Бургас. В периода 14 – 16 юни в Бизнес инкубатор
Коментари Харесай

Бургас: В града се проведе обучение по дигитално предприемачество за момичета

Бургас. В интервала 14 – 16 юни в Бизнес развъдник – Бургас се организира вторият уъркшоп от поредицата образования по цифрови умения и предприемачество за девойки, подкрепени от Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT). Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Партньори на събитието са Община Бургас и Индустриален парк – Бургас. Дигиталните и предприемаческите умения са необятно търсени от бизнеса в Европа. Въпреки това отчетът на Европейската комисия за мониторинг на цифрово предприемачество демонстрира, че множеството страни на Стария континент имат ниски равнища по този индикатор, изключително тези в средиземноморските и източноевропейски страни. Разликата сред напредналите и изоставащите в равнището на цифрови знания се усилва още повече, като се вземе поради и полът на чиновниците – единствено 15 % от работещите в софтуерния бранш в Европа са дами. По тази причина EIT сплоти напъните си с Джуниър Ачийвмънт – най-голямата нестопанска организация в Европа, която дава образования по предприемачество на младежите, за провеждането на повече от 20 образования за общо над 600 девойки на възраст 12 – 18 години в България, Гърция, Литва, Румъния и Сърбия.
Според проекта за деяние на Европейската комисия за предприемачество 2020 всеки млад европеец би трябвало да има „ най-малко един на практика предприемачески опит, преди да напусне наложителното обучение “. Това е задачата, която мрежата JA също си слага.
„ Важно е обществото да осъзнае, че цифровите умения сами по себе си не са достаъчни, належащо е да бъдат сложени в подтекст. Съчетани с предприемачески умения, те ще поддържат младежите да трансфорат концепциите си в действителност, освен това с добавена стойност за обществото. Само по този начин повишението на цифровата просветеност ще поддържа същински задачите, сложени от Европейския съюз “, сподели Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България.
Целта на уъркшопите е да въодушеви младите девойки да стартират кариера в областта на технологиите, предприемачеството и нововъведенията, като им дават нужните познания, умения и мотивация. Повече информация е налична тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР