Бургас. В Морската градина се проведе Руска кулинарна вечер на

...
Бургас. В Морската градина се проведе Руска кулинарна вечер на
Коментари Харесай

Бургас: В Морската градина се проведе Руска кулинарна вечер на открито

Бургас. В Морската градина се организира Руска кулинарна вечер навън. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Жители и посетители на града можеха да опитат обичайни национални ястия и питиета от съветската кухня, до момента в който се любуваха на богатата и разнообразна музикална стратегия, включваща впечатляващите осъществявания на известния танцов отбор „ Эллинг “ от побратименият на Бургас град Ярославъл.
Сред участниците в музикалната стратегия бяха надарените възпитаници от ГПЧЕ „ Васил Левски “, Младежки спектакъл „ Кръгозор “ с началник Елена Ференц, както и атрактивната българо-руска джаз-рок тайфа „ Алкохол Джаз Оркестър “ (Alcohol Jazz Orchestra).
Освен всичко това, бургазлии гледаха кулинарни демонстрации на подготвяне на обичайни и емблематични за съветската кухня ястия като обичайна чорба „ борш “, пелмени, пирожки, салата „ Винегрет “, пряники, палачинки и съветски бонбони.
Приготвените порции ястия бяха препоръчани за дегустация с талонче против дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специфични потребности, ученици на учебно заведение „ Отец Паисий “. Кампанията е взаимна самодейност на Ротари клубовете в Бургас.
Всички посетителите имаха опцията да пробват изцяло гратис обичайните съветски питиета „ мая “ и чай.
Освен кулинарните специалитети и дегустации, бургазлии и гостите на града се включиха в игра-викторина с колело, представящо многообразието на съветската просвета, галерия на съветски предмети, сглобяване на пъзели, изобразяващи едни от най-популярните съветски създатели.
Събитието бе част от самодейността „ Дни на съветската просвета “ и от програмата на фестивала „ Заедно в Бургас “, която дава обещание още доста изненади до края на лятото за бургазлии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР