Бургас. В момента готвим изменения, така че да се облекчат

...
Бургас. В момента готвим изменения, така че да се облекчат
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: В момента готвим изменения, така че да се облекчат пробите за биологичното производство до техния минимален размер, изискуем по регламент

Бургас. В момента готвим промени, тъй че да се облекчат пробите за биологичното произвеждане до техния най-малък размер, дължим по правилник. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пред публицисти в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ На първо четене това малко ме тормози, защото облекчаването на пробите до техния най-малък размер, дължим по правилник, основава предпоставки за непълен надзор на настояще стадий към биологичното произвеждане. Ще бъде разисквано още един път, само че все още смяната е реалност. Миналия петък имаше среща, където тези промени бяха конкретизирани, в това число и опцията да бъде прегледана като цяло биологичната разпоредба “, означи министър Порожанов. По думите му с изключение на поради по-рестриктивните ограничения, неодобрение на биопроизводителите се е породило от приключването и неподновяването на лиценза едно от контролиращите лица, с който главно е работила Асоциацията на биологичните производители. „ Бяха давани периоди за изчистване на тази документи, само че това не беше направено в период “, добави Румен Порожанов.
Той означи, че всяко едно заплащане се прави в период, както през миналата година, по този начин и през актуалната. „ Появиха се чисто политически заявления – да не забравяме, че имаше и подобен детайл. Директните заплащания се получават от всички, работещи „ на декар “. След това се получават преразпределителните заплащания, които главно са към дребните и огромните зеленчуци. Получават се и необлагодетелстваните региони. След това ще бъдат и „ зелените “ заплащания. Плащанията по биологичните ще бъдат през месец май “, сподели още министър Порожанов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР