Бургас. В града ще се проведе хакатонът Burgas Game Jam

...
Бургас. В града ще се проведе хакатонът Burgas Game Jam
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе хакатонът Burgas Game Jam 2019

Бургас. В града ще се организира хакатонът Burgas Game Jam 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . За пета поредна година, в последния уикенд на януари Бургас става част от най-мащабния учебен хакатон за основаване на компютърни, настолни и улични игри в света - Global Game Jam, който се организира редом в стотици градове на планетата. Тридневната гейм самодейност стартира на 26 януари от 14.00 часа в Експоцентър " Флора " и ще продължи три дни.
Хакатонът Burgas Game Jam 2019 събира на едно място запалянковци от всевъзможни области, които разполагат с по-малко от 48 часа и авансово незнайни условия, с цел да измислят нова игра. Работи се по обща тематика, която се пази в загадка и ще бъде оповестена за всички по света участници по едно и също време. Игрите се основават в екипи, процесът е натоварен, като времевото ограничаване е за да подтиква творчеството.
През първия ден на хакатона ще има лекции от експерти на тематика по какъв начин се вършат игри, след което би трябвало да се образуват екипите и стартира работа. Накрая идва празненство, на което участници и посетители ще тестват основаните прототипи, като всеки избере своя обичан.
Не се изисква опит в правенето на игри. Могат да вземат участие всички програмисти, по този начин и дизайнери и сценаристи. Регистрацията се прави тук.
Burgas Game Jam 2019 ще се реализира с поддръжката на Община Бургас, EPAM Systems България, ТехноЛогика, SiteGround, Sutherland Bulgaria, книжарница " Стеди ", Комплекс 2000, СофтУни, GDPR consulting, Piazza Grande.
Нерегистрирани искащи могат да станат доброволци и да оказват помощ при регистрацията на екипите, да асистират при провеждането на другите мероприятия или да вършат фотоси по време на събитието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР