Бургас. Университет Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Джуниър Ачийвмънт

...
Бургас. Университет Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Джуниър Ачийвмънт
Коментари Харесай

Бургас: В града беше подписан четиристранен рамков договор за създаване на структура на Европейския институт за иновации и технологии

Бургас. Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас, Джуниър Ачийвмънт България, Индустриален и логистичен парк – Бургас и Индустриален клъстер „ Електромобили “ (ИКЕМ) публично сплотиха своите сили, подписвайки четиристранен рамков контракт за съдействие в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Страните ще работят за основаване на конструкция на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT) – Общност на познания и нововъведения към EIT „ Градска подвижност “ – в Бургас. Това е крачка към обезпечаването на дълготрайна конкурентноспособност в района посредством фокус върху високите технологии, научните проучвания и тяхната пазарна комерсиализация в сфера, определена от Община Бургас като стратегическа за бъдещо развиване. Съвместната активност на четирите страни ще се състои в:
– създаване на т.нар „ Триъгълник на знанието “ – бизнес, просветителни организации и локална власт, който да сътвори нужната среда за Общност на познания и иновации;
– основаване на академична среда посредством подкрепяне на образованието на възпитаници и студенти в региона на предприемачеството и електрическата мобилност;
– повишение цената на градските пространства за качеството на живот посредством преоформяне на подвижността.
Европейският институт за нововъведения и технологии (EIT) е самостоятелен орган на Европейски Съюз, който укрепва способността на Европа за нововъведения. Той има значима роля за реализиране задачите на Европейски Съюз за основаване на резистентен стопански напредък и работни места, като дава опция на бизнесмените и основателите на нововъведения да трансфорат най-хубавите си хрумвания в артикули и услуги за Европа. EIT предизвиква предприемаческия гений и поддържа нови хрумвания на водещи предприятия, университети и научноизследователски центрове.
Най-новото формирование на EIT за градска подвижност съставлява консорциум от 48 сътрудници от 15 страни, в това число BMW Group, Чешки механически университет, град Копенхаген, TomTom, Будапещенски университет по технологии и стопанска система, Автомобилен софтуерен център на Галисия, Siemens и други EIT „ Градска подвижност “ е отдадена на ускорените решения, които усъвършенстват групово потребление на градските пространства, като в същото време обезпечават налична, комфортна, безвредна, ефикасна, устойчива и налична мултимодална подвижност.
„ Щастливи сме да участваме в обединяване на дейни и настоящи хора, които имат стратегическа визия за развиване на района си. Джуниър Ачийвмънт ще способства с експертизата си в образованието по предприемачество и построяването на предприемаческа просвета и новаторско бизнес мислене “, уточни Вера Петканчин, основен действен шеф на Джуниър Ачийвмънт България.
Стамен Стамов, изпълнителен шеф на Индустриален и логистичен парк – Бургас, означи: „ Ползите за Бургас ще се изразят във финансиране на научноизследователски планове, достъп до най-новите проучвания в региона от партньорската мрежа, поощряване и развиване на водещите браншове на стопанската система на град Бургас. В дълготраен проект това ще докара до развиване и одобряване на предприемаческата екосистема в града. “
Вече стартира взаимната работа сред Джуниър Ачийвмънт България, ИКЕМ и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ по въвеждане на курсове по предприемачество и персонални финанси, създадени от Джуниър Ачийвмънт, и на магистърска стратегия по електрическа подвижност с поддръжката на ИКЕМ.
„ Виждаме ясна опция за нас като университет да станем по-иновативни и да отговорим на новите трендове и упования както на студентите, по този начин и на работодателите, посредством насърчаване и консолидиране на нови образователни стратегии “, съобщи проф. Магдалена Миткова, ректор на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас.
Илия Левков, ръководител на УС на ИКЕМ, акцентира, че „ посредством Секторния съвет за електрическа подвижност към МОН, ИКЕМ ще подкрепя процеса по консолидиране на просветителни стратегии по електрическа подвижност, енергийна и киберсигурност, посредством разработка на образователно наличие и просветителни модели “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР