Бургас. Учениците на Професионалната гимназия по транспорт в Бургас съвсем

...
Бургас. Учениците на Професионалната гимназия по транспорт в Бургас съвсем
Коментари Харесай

Иновативен технологичен център ще заработи в Професионалната гимназия по транспорт в Бургас

Бургас. Учениците на Професионалната гимназия по превоз в Бургас напълно скоро ще се образоват в новаторски и съвременен високотехнологичен център. Това оповестиха от Община Бургас . Той ще бъде оборудван с най-модерната сервизна техника и ще съставлява изобретателно образователно пространство, в което възпитаниците на учебното заведение ще могат да приложат наученото на процедура.

Центърът ще съчетава съставни елементи на действителни коли с виртуални 3D холограмни автомобилни елементи. Учениците ще могат да упражняват наученото в два автомобилни сервиза на едно и също място – действителен сервиз с мотори и виртуален, в който ще практикуват и задълбочават знанията си посредством виртуални извършения и задания по демонтиране, коригиране и сглобяване на разнообразни автомобилни елементи.

В зоната за самостоятелна работа ще се употребяват стендовете за електрически и хибридни системи, а в зоната „ учене посредством правене “ посредством 3D принтера ще се основават прототипи на разнообразни автомобилни съставни елементи и елементи. 3D принтирането ще помогне при асимилиране на доста от сегашните умения, които се търсят от работодателите, както и при използване на знанията в действителни обстановки.

Изграждането на неповторимия център за образование в транспортната гимназия към този момент стартира с доставката на първите компютри, стендове и 3D принтер, които следва да бъдат инсталирани в новаторския обучителен център, а останалата част от оборудването на софтуерната работилница се чака да дойде до юни.

Техниката е закупена по програмата „ Изграждане на учебна STEM среда ” на министерството на образованието и науката и е резултат от напъните на Община Бургас в последните години за възобновяване на средата, актуализиране на специалностите и модернизиране на методите на образование в Гимназията по превоз.

Иновативният център ще разполага още с два обособени къта. Единият ще бъде място за обществени контакти и отмора, а втората – зона за физическа и психическа интензивност с мобилна тенис маса и игри, които ще бъдат интелектуално стимулиращи като шах, табла и разнообразни типове Brain Games /интелектуални игри/. Те ще се конфигурират като мобилни приложения за телефони и таблети, като ще слагат учениците в нови обстановки, изискващи разнообразни способи на мислене за тяхното решение.

Модерният Център по технологии ще бъде допълнен с още един апарат, с който Гимназията по превоз се снабди по-рано – симулатор на хибриден мотор. По този метод високотехнологичният център ще даде на учениците настоящо съоръжение, с което разполагат най-съвременните сервизи в автомобилната промишленост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР