Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското

Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското ...

Димитър Николов, кмет на Бургас: Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското училище в града ще е съвсем различна.

Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското училище в Бургас ще е съвсем различна. Това каза пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов по време на представянето на кампанията „Бъди войник“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му може да се очаква в близко бъдеще засилен интерес към Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“. „За следващата година има предвидена много сериозна инвестиционна програма за Морското училище. Очаква се реконструкция, нови кабинети, както и ремонт на двата етажа, където се намират общежитията към гимназията. След като Община Бургас е реален собственик на училището, има възможност за инвестиция на средства и в нови образователни програми, които да бъдат разширени в партньорство с Военноморското училище във Варна“, отбеляза кметът на Бургас.
Димитър Николов добави, че провеждането на кампанията „Бъди войник“ в Бургас е станала факт по молба на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за това да бъде осигурено достъпно място за презентацията на военна техника. „През последните години има недокомплектовка на млади кадри в Българската армия. Ние осигурихме място за представяне атрактивността на тази професия. Поканихме учениците от горен курс, колежите и университетите – младите хора, които са потенциални кандидати за кадри на Българската армия. В съдействие с Военноморските, Военновъздушните и Сухопътните сили, показваме преимуществата и възможностите за кариерно израстване в армията. Радвам се, че това се случва именно тук – в свободната зона до Морска гара“, каза още кметът Димитър Николов.
Мария ПОПЧЕВА

Източник: focus-news.net