Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското

...
Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското училище в града ще е съвсем различна

Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години обстановката в Морското учебно заведение в Бургас ще е напълно друга. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов по време на представянето на акцията „ Бъди боец “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му може да се чака в близко бъдеще засилен интерес към Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба „ Свети Никола “. „ За идната година има планувана доста сериозна капиталова стратегия за Морското учебно заведение. Очаква се реорганизация, нови кабинети, както и ремонт на двата етажа, където се намират общежитията към гимназията. След като Община Бургас е действителен притежател на учебното заведение, има опция за инвестиция на средства и в нови просветителни стратегии, които да бъдат разширени в партньорство с Военноморското учебно заведение във Варна “, означи кметът на Бургас.
Димитър Николов добави, че провеждането на акцията „ Бъди боец “ в Бургас е станала факт по молба на министъра на защитата Красимир Каракачанов за това да бъде обезпечено налично място за презентацията на военна техника. „ През последните години има недокомплектовка на млади фрагменти в Българската войска. Ние осигурихме място за показване атрактивността на тази специалност. Поканихме учениците от горен курс, колежите и университетите – младежите, които са евентуални претенденти за фрагменти на Българската войска. В подпомагане с Военноморските, Военновъздушните и Сухопътните сили, демонстрираме преимуществата и опциите за кариерно израстване в армията. Радвам се, че това се случва точно тук – в свободната зона до Морска гара “, сподели още кметът Димитър Николов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР