Бургас. Тридневна гейм емоция, интригуващи лекции и впечатляващи награди очакват

...
Бургас. Тридневна гейм емоция, интригуващи лекции и впечатляващи награди очакват
Коментари Харесай

Бургас: През последния уикенд на януари започва четвъртото издание на Burgas Game Jam, част от международната инициатива Global Game Jam

Бургас. Тридневна гейм страст, завладяващи лекции и впечатляващи награди чакат бургазлии единствено след броени дни. През последния уикенд на януари стартира четвъртото издание на Burgas Game Jam, част от интернационалната самодейност Global Game Jam. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Онлайн записването към този момент стартира, а началото на събитието ще бъде обещано на 26 януари от 14:00 часа в Експозиционен център " Флора ". Непрофесионалните тимове ще имат опция да приложат на процедура творчеството си и сами да основат неповторима компютърна или настолна игра.
Тази година мега събитието Global Game Jam чества своя 10-годишен празник и бележи връх от цели 100 страни от целия свят. По този мотив, на някои от локациите приготвят торти, които могат да се наблюдават в Instagram, twitter и facebook с хаштаг#GGJCake. Бургас, като един от градовете - центрове на българската крафт бира, ще означи празника с питие, предоставено от Papa Beer в композиция с празнична Big Boy Pizza от Романс.
По традиция преди началото на хакатона ще има сесия открити лекции, изнесени от топ специалисти в гейм и уеб промишлеността.
Организаторите от БургасЛаб сервират една от огромните си изненади тази година. Гост - преподавател на събитието ще бъде геймплей програмист от софийския екип на колоса Ubisoft. Той е Радослав Рачев и ще опише за логаритмите на държание на персонажите в игрите.
Вторият преподавател, Борислав Станимиров, създава видео игри в CHOBOLABS и ще опише " Какво има в един game engine? ". Той е C++ програмист от над 10 години, през които е разработвал игри за мобилни устройства в Epic Devs и Gameloft.
Като допълнение на цялото преживяване, всички джамъри ще имат достъп до безвъзмездни запаси и образователни материали, предоставени от международната платформа за създаване на игри Unity.
Участниците още веднъж ще разполагат с най-новите технологии в региона на игрите - Tobii Eye tracker - иновация, позволяваща напълно ново гейм преживяване, с помощта на което може да се направлява в играта посредством придвижването на очите и обезпечените от ТехноЛогика очила Oculus Rift, с които геймърите ще се пренесат непосредствено във виртуалната действителност.
За втора поредна година Burgas Game Jam e еко събитие, в което няма да се употребява бутилирана в пластмасови бутилки водa. За задачата участниците ще могат да употребяват предоставените филтърни кани за вода BRITA. За да поддържа зелената идея, всеки може да носи на място и своята обичана чаша от вкьщи.
Въпреки че самодейността няма спортен темперамент, и тази година на джамърите ще бъдат раздадени страхотни награди. Академията по програмиране и графичен дизайн Codex ще подари гратис образование в региона на IT технологиите. От Хамалогика ще дават билети за техните вечери на настолните игри. Специални дарове за най-хубавите са готови от ТехноЛогика, Sutherland и Komplex2000. Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Трансвагон АД и Водоканалстрой ООД.
Участието в Burgas Game Jam е изцяло гратис. Не е належащо и играчите да имат опит в създаването на игри или професионално да се занимават с осведомителни технологии. Условията на самобитния маратон позволяват " геймъри " с разнородни познания и умения. Всеки може да способства към основаването на концепцията, разпоредбите, сюжета или дизайна на играта. Екипите се образуват на място от изцяло непознати хора. Няма ограничавания във типа на играта. Тя може да бъде компютърна, настолна или улична, само че наложително би трябвало да се вписва в избрана тематика, която всички тимове от целия свят ще научат на 26 януари, петък, в 17:00 часа. След съобщаването на тематиката, тимовете имат два дни (48 часа) да основат игра, която ще стане част от историята.
Подготовката на събитието на локална почва се управлява от Сдружение " БургасЛаб ". Организацията е формирана от млади и изобретателни ИТ експерти, отдадени на концепцията за разпространение на новите технологии и ексцентричните бизнес хрумвания.
Burgas Game Jam 2018 се реализира с поддръжката на Община Бургас, която обезпечава безплатно залата в Експозиционен център " Флора " и за следващ път декларира своята ангажираност към новаторските хрумвания и развиването на IT бранша в града.
* За записване и спомагателна информация, искащите да вземат участие могат да посетят особено основания за задачата уебсайт:gamejam.burgaslab.org. Всички участници би трябвало да имат навършени 18 години или да бъдат придружавани от родител по време на цялото събитие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР