Бургас. Третото издание на Фестивал за съвременни изкуства Вода ще

...
Бургас. Третото издание на Фестивал за съвременни изкуства Вода ще
Коментари Харесай

Бургас: Третото издание на Фестивал за съвременни изкуства Вода ще се проведе от 30 август до 1 септември 2019

Бургас. Третото издание на Фестивал за модерни изкуства " Вода " ще се организира от 30 август до 1 септември 2019 в Бургас, оповестиха от пресцентъра на общината . Фестивалът се организира в характерно пространство - плувния басейн на Младежки Културен Център в Бургас и заобикалящия го лабиринт от съблекални, бани, коридори, котелно помещение, стрелбище, фитнес зала и други Програмата на фестивала показва актуален танц и спектакъл, пърформанс, апаратура, музика, видео арт, изобразителни изкуства и други артистични провокации от български и интернационалните актьори.
Фестивален пъзел дава опция на публиката да избере собствен личен маршрут в дребните пространства, заобикалящи басейна и да открие разнообразни арт трансформации на необичайния терен. Основната стратегия показва разнородни спектакли, разположени в основното пространство на басейна, който е с размери 25 х 12.5 метра. В рамките на фестивала се организира и танцов семинар с участващите актьори. Всяка година повече от 50 млади танцьори на възраст от 12 до 20 години вземат участие в семинарите. " ВОДА " започва през 2017 година и провокира огромен интерес измежду необятната аудитория от разнообразни възрасти. Около 100 актьори от Германия, Латвия, Молдова, Южна Корея, Япония и България показаха своите произведения в двете издания на фестивала до в този момент.
" Dive " и " Pretense II " - две истински движенчески произведения на Танцова натрупа " Braveman " и " BK " Dance Project, или инъче казано - актуален танц от Корея.
Актьорът и пърформър Yannick Stasiak /Франция/ ще показа своя авторски театър " Fragile ", както и водна апаратура, интерпретираща структурата на водата и разположена в дребните пространства към басейна.
Спектакълът " Мандала " на David Somlo /Унгария/ ще предизвика визиите на аудиторията със своята отворена конструкция и интерактивен метод, превръщащ фена в реализатор.
Българското присъединяване във фестивала е авторскят театър " Itinerary " на младата хореографка Стефания Ханджийска /България/, драматично-танцовото зрелище " Студ " на Театър АТОМ /България/ и Интерактивната VR - 360 градусова прожекция на танцовия театър " 6:16 PM " на хореографът Росен Михайлов /България/.
В инсталационната част на фестивала ще се включат още образни и пърформанс актьори от България и чужбина: Мариана Сърбова, Нено Белчев, Венелин Шурелов, Гергана Лазарова, Яна Василева, Пепа Паришева, Yannick Stasiak /Франция/ и Abel Korinsky /Германия/ и други.
В рамките на фестивала ще се организира и Уъркшоп сесия за Съвременен танц и Пърформанс в градска среда. Уъркшоповете ще бъдат отворени за присъединяване на млади експерти в региона на танца и изпълнителските изкуства от цялата страна.
Водещи ще са: Съвременен танц - Стефани Ханджийска /България/; Съвременен танц и Креативна практика- Jaewoo Jung и Bo Kyung Lee /Южна Корея/; Пространствени интеракции - интердисциплинарен уъркшоп в градска среда - David Somlo /Унгария/.
Фестивалът " ВОДА " се осъществя от Сдружение " Танц БГ " и Българска Фондация " Биоразнообразие с поддръжката на: Община Бургас - Програма за съфинасиране на културни проектиМладежки Културен Център - БургасМинистерство на КултуратаБНР-БургасСтарт Инженеринг АДВИЖ Бургас И с поддръжката на бургаската общност, присъединила се в акцията " Заедно за ВОДА " БИЛЕТИ за ВОДА 2019 можете да закупите от Касата на Часовника от 15 Август 2019 година Цена: 8 лева за ден, 20 лева за целия интервал на фестивала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР