Бургас. Този уикенд в Бургас ще бъде даден старта на

...
Бургас. Този уикенд в Бургас ще бъде даден старта на
Коментари Харесай

В Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта

Бургас. Този уикенд в Бургас ще бъде даден старта на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. През предходната година надпреварата на “Писта Бургас ” беше анулирано, като повода за това беше тежката епидемиологична конюнктура в страната. За надпреварата край езерото Вая са подадени 55 поръчки. За серия “Лада ” - 14, серия “Спорт ” - 15, серия “Туринг ” - 15, серия “Макси ” - 11.

Сред участниците в най-атрактивната серия е и шесткратният народен първенец Константин Маршавелов. Пловдивчанинът е последният победител в серия “Макси ” на бургаското трасе.

Този сезон водачът на “КА-2 Рейсинг Тийм ” ще бъде с цялостна стратегия в пистовото ни състезание. За поредна година продължава сполучливото партньорство сред Константин Маршавелов и “Омникар България ”, с които пловдивчанинът има завоювани 6 национални трофеи. Фирмата е формален вносител на маслата “Eneos ” и логото на японската марка ще заемат обичайното си място по автомобила Mitsubishi Lancer Evo X, който през тази година ще бъде с нови цветове, които почитателите ще могат да видят в първия за годината старт.

“Готови сме за старта на сезона, колата е готова съгласно новите условия за серията. Трасето в Бургас е тясно и спънато, изпреварванията на това трасе са сложни. Очаквам забавно съревнование ”, показа пловдивчанинът преди старта в морския град.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм ”, който завоюва купата при отборите през предходната година ще бъде показан от шестима водачи в бургаското съревнование. В серия “Спорт ” тимът ще бъде показан от Александър Димитров (Honda Civic), серия “Туринг ” - петкратният първенец Иван Влъчков (Honda Civic), спечелилият на “Писта София ” през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас “Макси ” - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия “Макси ”, след две извоювани трофеи в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще започва в събота от 13:00ч с квалификациите за място, а надпреварите в неделя стартират от 10:00ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР