Бургас. Тази година, точно четири десетилетия след смъртта й, ще

...
Бургас. Тази година, точно четири десетилетия след смъртта й, ще
Коментари Харесай

Община Бургас: Тази година, точно четири десетилетия след смъртта й, ще бъде заснет първият български филм за Петя Дубарова

Бургас. Тази година, тъкмо четири десетилетия след гибелта й, ще бъде сниман първият български филм за Петя Дубарова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Заглавието му е заимствано от едноименния роман на поетесата – „ Петя на моята Петя “. Изгледайте творби първи тийзър, който ще ви потопи в атмосферата на кино лентата и ще отгърне някои страници на сюжета.
Всички подиуми навън в „ Петя на моята Петя “ ще бъдат снимани през юни в Бургас, родният град на поетесата. Сред ангажираните артисти са изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, паралелно с потвърдените експерти Васил Банов и Албена Павлова. Имената на останалите по никакъв начин не са безизвестни, само че към този момент се пазят в загадка.
Това е един доста БУРГАСКИ план. Хора от нашия град също ще могат да изиграят своята дребна, само че значима роля в него, защото за фотосите през юни тук ще се набират много статисти за обособени подиуми.
Продуцент на плана е Николай Урумов („ Домашен арест “, „ Кантора Митрани “, „ Вила Роза “), самият той роден и израснал в Бургас.
Автори на сюжета са две върли почитателки на стиховете на Петя Дубарова – Нели Димитрова („ Love.net “, „ Възвишение “, „ Връзки “, „ Домашен арест “, „ Скъпи наследници “) и Валентина Ангелова („ Под прикритие “, „ Домашен арест “, „ Скъпи наследници “). Двете авторки акцентират, че това няма да е биографичен филм, само че все пак бургаската поетеса ще бъде претворена на огромния екран. Сценарият е въодушевен от поезията и личността на Петя Дубарова, само че без да споделя за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на модерно бургаско момиче, също на име Петя.
Александър Косев („ Столичани допълнително “, „ Домашен арест “, „ Кантора Митрани “, „ Дървото на живота “, „ Връзки “, „ Откраднат живот “, „ Скъпи наследници “) ще е режисьор на кино лентата. По снимането му той ще работи с оператора Иван Вацов (Вила Роза, Привличане, Expendables).
Продукцията се реализира с финансовата поддръжка на Национален кино център и Община Бургас. Партньор на плана е и домът-музей „ Петя Дубарова “, а създателите имат цялостното подпомагане на сестрата на поетесата – Елица Дубарова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР