Бургас. Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател

...
Бургас. Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател
Коментари Харесай

Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов

Бургас. Световноизвестният математик лекар Вен Хсиен Сун, който е ръководител на Изпълнителния комитет на Международното математическо съревнование, към този момент е в Бургас. Той ще организира образование на бургаски деца от четири учебни заведения. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Днес Доктор Сун се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Двамата разискаха разнообразни въпроси, свързани с образованието. Николов показа целите на Община Бургас в тази сфера и прилаганите новаторски способи на преподаване и образование в бургаските учебни заведения. На срещата участва и зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева.
Доктор Вен Хсиен Сун показа наблюденията си върху последните трендове в областта на образованието по математика, ролята на осведомителните технологии и потреблението на разнообразни модели в създаването на изкуствения разсъдък.
В идващите дни лекар Сун ще е посетител на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ОУ „ Александър Георгиев – Коджакафалията “ и Професионалната гимназия по механотехника и електроника, в които ще изнесе лекции за възпитаници и учители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР