Бургас. Светът винаги е бил множество от души и всичките

...
Бургас. Светът винаги е бил множество от души и всичките
Коментари Харесай

Миро Рахнев, психолог: Светът винаги е бил множество от души и всичките се отличават

Бургас. Светът постоянно е бил голям брой от души и всичките се отличават една от друга. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас психологът Миро Рахнев във връзка Световния ден на обществената правдивост. „ Никой не може да съди човек поради ориста, с която е роден и от там произлиза самото значение и етимология на обществената правдивост “, добави Рахнев. По думите му това значи тъждество и схващане на човешките права. „ Напоследък би трябвало да се съблюдава доста деликатно точния подтекст на това значение, защото прекомерно доста се преекспонира. Много хора излизат отвън рамките на самото значение и всеки стартира по личен друг метод да интерпретира това значение “, уточни Рахнев. Според него обществената правдивост значи да зачиташ човешкото достолепие на всеки един човек. „ Всеки е еднакъв с другия без значение от техните разлики, обществени категории или групи “, добави психологът.
По думите му би трябвало да се съблюдават правилата на тъждество и хората да бъдат солидарни един с различен, както и да се одобряват такива каквито са, без да се трансформират. Той добави, че хората би трябвало да бъдат по-толерантни и да почитат и схващат своите разлики. Според него множеството хора не осъзнават, че съществува напрежение сред другите раси, етноси и други. Той счита, че е необходим нов метод, който да накара хората да проумеят степента на разликата сред етническа принадлежност, пол или вяра и най-важното, което е належащо е да се подобрят връзките сред тях самите, да се сътвори схващане за самото разграничение. Той уточни, че би трябвало да се осъзнаят моделите на държание, които ще доведат до увеличение на самоуважението и на достолепието, като тогава хората ще имат опция да извърнат внимание на доверието. Миро Рахнев сподели още, че когато хората стартират да схващат това, ще почувстват по какъв начин се стопяват всички загради към самото доверие. Според него всички би трябвало да бъдат по-човечни и да открият сърцата си, да простят по-лесно, като по този метод ще получават доста повече поддръжка и обич.
Той разяснява също, че вярата в свободата е неизкореним детайл от светоусещането на мислещото човешко схващане. „ Много постоянно хората чакат да получат свободата като някакъв тип подарък, само че това няма по какъв начин да се случи. Историята познава доста такива случаи, само че това е правото на персонален избор “, добави Рахнев. По думите му всеки има класификация на полезностите и самичък би трябвало да направи своя избор. „ Самата дума „ независимост “ е синоним на думата „ право “ и това е нещо наложително, тъй като би трябвало да има обществена независимост сред всички хора, с цел да може всеки да се усеща приключен субект “, уточни още психологът. Според него неналичието на недоумение към потребността на другите поражда постоянно това напрежение на злост и на спор. По думите му взаимоотношенията сред хората не би трябвало да се свеждат до битка за превъзходство, без значение дали става въпрос за вяра, етнос, пол или други. Според него това би трябвало да се изключи от построяването на нашата ценностна система.
Мария КУРТЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР