Бургас става един от националните центрове на ученическа програма за

...
Бургас става един от националните центрове на ученическа програма за
Коментари Харесай

Гарантират работа на всеки младеж, който завърши безплатно обучение за програмисти в Бургас

Бургас става един от националните центрове на ученическа стратегия за образование по приложно програмиране. Останалите ще са София, Пловдив, Русе и Правец. Програмата е инициирана от бизнеса, който подсигурява реализация на подготвените фрагменти. От тази неповторима опция могат да се възползват всички сегашни десетокласници, които да стартират през идващия месец ноември тригодишен курс и да го приключат през 2020 година със съответната тапия и познания, по едно и също време със довеждане докрай на междинното си обучение.

Записването започва на следващия ден тук:

https://goo.gl/forms/PEuTGs4SXMvMiDdu1

Подробности за новата стратегия оповестиха през днешния ден кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, доцент Магдалена Миткова - ректор на Бургаски университет " Проф. доктор Асен Златаров " и Коста Папазов - шеф на Професионална гимназия по електротехника и електроника " Константин Фотинов ", която ще е главен хазаин на образованията.

На 11-12 ноември следва тест за входно равнище, направен от Министерството на образованието. На 18 - 19 ноември ще стартира действителното образование. Предвижда се в Бургас да бъдат образувани най-много четири групи от по 20 души. От интензивността на кандидатстващите младежи зависи запълването на броя. Обучението ще протече в границите на 320 часа годишно през всяка от трите години, като част от него ще е онлайн. Уроците онлайн ще се организират в Професионална гимназия по електротехника и електроника " К. Фотинов " и Университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Обучението е изцяло гратис. Лекциите и упражненията ще са в събота и неделя. За бургаския център могат да аплайват освен тукашни възпитаници, а и тези от прилежащите общини и областите Сливен, Ямбол, Хасково и Варна. На всеки утвърден курсант от по-далечно място ще се поемат разноските за път и храна.

" Безспорно преимущество е, че сътрудници на програмата са БАСКОМ - Българска асоциация на софтуерните компании, БАИТ - Българска асоциация за осведомителни технологии, ИКТ Клъстер - Клъстер осведомителни и информационни технологии, компании от сектора. Това прави образованието извънредно на практика ориентирано, а възможностите за сполучлива реализация в частния бранш големи. Пет IT компании отвориха тази година офиси в Бургас. Има и други искащи, само че всички се оплакват, че не им доближава работна ръка. Чрез тази стратегия осигуряваме квалифицирани експерти и опция за разгръщане на този бизнес. Нека бургаските младежи да работят за високи заплати в личния си град. Кандидатствайте! ", прикани кметът Николов.

* Община Бургас подкрепя още няколко образования в IT бранша:

През месец май, след персонална покана на кмета се разкри Постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство на СофтУни в Колежа по туризъм. Първият курс започва на 27 май и в него участваха над 200 души, а вторият на 7 октомври, като сега се образоват 180 души. СофтУни образова бургаските младежи на писане на програмен код на начално равнище (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), потребление на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и отпечатване на резултати), потребление на условни структури (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each). Обучението приключва с на практика изпит по програмиране, който от декември месец ще се организира и в Бургас.

***

СофтУни започва платени курсове за най-малките от ноември в Бизнес развъдник - Бургас. Обучението SoftUni Kids има за цел да даде съществени понятия по основи на програмирането, да развива логическото мислене и въображението на децата. Занятията ще се организират в съботните дни от 11 ноември до 13 януари, по два астрономически часа, а учениците ще бъдат разпределени в две възрастови групи, от 1 до 3 клас и от 4 до 6 клас.

***

До 16 октомври е срокът за записване в безплатното образование по програмиране, проведено от Община Бургас и ИТ Таланти. То ще бъде фокусирано върху фундаментално проучване и асимилиране на основи и логаритми, а също по този начин върху практическото приложение на проучвания материал. Курсът е с дълготрайност 5 месеца и започва на 20 ноември. Занятията ще са интензивни, с практическа устременост. Местата за банкет са лимитирани - групата е от 25 души. Обучението е изцяло гратис, а кандидатстването става посредством попълване на къса форма за регистрация, като извънредно значимо е да се уточни настоящ номер на мобилен телефон. Няма условие за предходен опит, само че претендентите би трябвало да бъдат пълнолетни и да имат мощна мотивация за работа в региона на софтуерната разработка. Подборният развой включва два кръга на логичен проби, а посочилите най-хубави резултати от тестванията ще бъдат позволени до събеседване с HR експерти, което е последният и най-съществен стадий от подбора.

Завършилите образованието участници ще получат добра подготовка за започване на работа в региона на програмирането и подпомагане за намиране на работа в Бургас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР