Бургас. Стартираме националната информационна кампания Белодробно здраве във всички политики“

...
Бургас. Стартираме националната информационна кампания Белодробно здраве във всички политики“
Коментари Харесай

Диана Хаджиангелова, Асоциация на българите, боледуващи от астма, алергии и ХОББ: Стартираме националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ в Бургас

Бургас. Стартираме националната осведомителна акция „ Белодробно здраве във всички политики “ в Бургас, началото беше поставено в София на 16 май по случай отбелязването на Световния ден за битка на астмата. Това сподели пред публицисти в Бургас Диана Хаджиангелова, ръководител на Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергии и ХОББ (АББА), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . „ Това е една акция, която приготвяме от много дълго време и е обвързвана с главните рискови обстоятелства и по какъв начин да се оправяме, защото сега тематиките, които съществено интересуват общността, са качеството на въздуха, вредите, които нанасяме на белодробното здраве “, означи Хаджиангелова. По думите й главните цели на акцията са повишение на информираността и здравната просвета на обществото за хроничните белодробни болести, фокусиране на вниманието на локалната власт и медиите върху здравната и обществената значителност на тези болести.
„ Съответно от градовете, които ще обиколим – главно университетските градове, ще се изведат политики на централно равнище, които в годините ние като неправителствена организация, част от една от най-големите пациентски общности – Националното пациентско обединяване „ Конфедерация Защита на Здравето “, организираме на централно равнище. Още 2001 година АББА беше първият представител в Здравната каса “, съобщи Диана Хаджиангелова и уточни, че Община Бургас е една от общините, която е извънредно дейна и с нея от организацията са създали много съществени интензивности във времето, което демонстрира, че съдействие сред тях е извънредно ползотворно. „ Проведохме образование на медицинските сестри в детските заведения, обвързвано с астмата. Преди няколко години организирахме акция, при която направихме безвъзмездни измервания на дишането, тествания. Изключително доста се веселя, че сме всички дружно тук – пациенти, лекари, институции и локална власт “, съобщи Хаджиангелова и добави, че в това се крият положителните резултати от работата и осъществяването на взаимни начинания в социална изгода.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР