Бургас. Стара табела, демонтирана при обновяването на улица Лермонтов“ донесе

...
Бургас. Стара табела, демонтирана при обновяването на улица Лермонтов“ донесе
Коментари Харесай

Бургас: Жител на града спаси една от първите табели на улица „Лермонтов

Бургас. Стара табела, демонтирана при обновяването на улица „ Лермонтов “ донесе в Историческия музей на морския град внимателен жител. Това оповестиха от Регионалния исторически музей в града. Андрей Кудев забелязал, че остарялата табела е захвърлена и ще бъде отнесена за остаряло желязо. За да избави старината, той я прибрал и почистил, след което я предал на музейните експерти.
За да бъдат съхранени още знакови табели, от Историческия музей приканват жителите и работещите по обновяването на централната част, да им дават свалени или открити градски детайли от историческото ядро на Бургас. Общинската териториална дирекция „ Приморие “ също се включи към апела на историците. От там са изпратени инструкции към компаниите реализатори на ремонтни действия да пазят старите улични табели и да ги предават в музея.
Повече информация къде и по какъв начин да бъдат предадени сходни предмети, можете да получите на тел. 056 841 815 или на място в Историческата експозиция на РИМ-Бургас (ул. „ Лермонтов “ 31, против Първо РПУ).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР