Бургас. Снощи за първи път и само в Бургас бяха

...
Бургас. Снощи за първи път и само в Бургас бяха
Коментари Харесай

Завладяващи кадри от „Петя на моята Петя“ бяха излъчени за първи път в Бургас

Бургас. Снощи за първи път и единствено в Бургас бяха показани фрагменти от кино лентата с общо времетраене 25 минути. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . По този мотив дойде огромна част от екипа, който стои зад плана - продуцентът Николай Урумов, режисьорът Александър Косев, операторът Иван Вацов, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, актрисата Алиса Атанасова, превъплътила се в ролята на Петя Дубарова, Алена - дъщерята на Юлиан Вергов.

Събитието почетоха над 100 бургазлии, измежду които Елица Дубарова - сестра на Петя, кметът Димитър Николов и ръководителят на комисията по просвета в локалния парламент Веселин Пренеров.

" Има няколко знакови създатели, чиито имена непроменяемо се свързват с Бургас. И назад - Бургас непроменяемо е свързван с тях. Петя Дубарова е един от тези създатели. Навършиха се 40 години, откогато я няма и това, несъмнено, е тъжно. Но пък стиховете й са към този момент в учебниците, а създатели от други изкуства се вълнуват от нейната история ", сподели кметът Николов и поздрави основателите на кино лентата за специфичната страст, която са вложили.

" Петя на моята Петя " ще е изцяло инсталиран, съединен и подготвен за показване пред необятната аудитория през първата половина на идната 2020 година Той наложително ще има своята бургаска премиера. Градът ни участва безусловно на всички места във кино лентата. Той бе сниман през лятото главно в Бургас. Актьорите и статистите са тукашни или доста свързани с града хора.

" Петя на моята Петя " е продукция на " БЪФ пикчърс ", копродуцент е " Концепт студио ", осъществена е с финансовата поддръжка на Националния кино център и Община Бургас.

Филмът отдава респект на поетесата Петя Дубарова през роман за живота на едно модерно момиче със същото име и сходна орис. Днешната Петя (изключително надарената млада актриса Александра Костова) учи в учебното заведение на Петя Дубарова, написа стихове като нея и в сложни моменти беседва с духа на огромната бургаска поетеса. В ролята на нейния татко успешно играе Орлин Павлов, а Юлиан Вергов ще забележим като злия учебен шеф.

От излъчения през вчерашния ден фрагмент стана ясно, че актуалната Петя има проблеми у дома и в учебно заведение, врагове, само че и доста другари. Никой отвън креативния екип не знае какъв ще е финалът на кино лентата, тъй че чакаме с неспокойствие излизането му на екран следващата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР