Бургас. Създадена е пълна мобилизация на всички институции. Видимо са

...
Бургас. Създадена е пълна мобилизация на всички институции. Видимо са
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-Бургас: Създадена е пълна мобилизация, за да помогнем на пострадалите хора

Бургас. Създадена е цялостна готовност на всички институции. Видимо са положени доста старания за справяне със обстановката. Сега е значимо да се помогне на хората, наранени от бедстието “, сподели националният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева на срещата, извършена тази заран при регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков. На нея депутатите от Бургаска област се осведомиха за цялостната обстановка и подхванатите дейности. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Малко преди този момент те посетиха едно от най-засегнатите места – с. Равнец, където има развален мост на р. Чакърлийка и залети с тиня дворове и наводнени приземни етажи на къщи.
Според регионалния шеф главната причина за бедствието са изключителните количества превалявания, само че аргументите занапред ще се обясняват. „ Най-тъжно е че има човешки жертви “, сподели регионалният водач на партията Димитър Бойчев, само че акцентира, че посочването на отговорни би трябвало да стане след обективно изясняване на аргументите за бедствието.
„ През последните години бе направено доста за основаване на обединен орган, който да реализира надзор върху техническото положение на язовирите, като вменява регулярни инспекции на регионалните шефове. “, добави още Ивелина Василева. Депутатите се сплотиха към тезата, че за в бъдеще би трябвало да продължат напъните за ранно предупреждаване с оглед предварителна защита на сходни обстановки.
На срещата при регионалния шеф Вълчо Чолаков взеха присъединяване още народните представители от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева, Галя Василева и Ася Пеева, както и зам.-областните шефове Севдалина Турманова и Владимир Крумов.
В момента всички депутати от ГЕРБ Бургас са на среща с кмета на община Камено – Жельо Варадунски и министъра на районното развиване Николай Нанков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР