Бургас. Състезание за бизнес идеи, свързани с морската икономика, организира

...
Бургас. Състезание за бизнес идеи, свързани с морската икономика, организира
Коментари Харесай

Burgas BlueS търси предприемачески идеи за развитие на Синята икономика

Бургас. Състезание за бизнес хрумвания, свързани с морската стопанска система, провежда Община Бургас с поддръжката на членовете на локалната група URBACT и със спонсорството на Регионалната организация на конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ Бургас) и Пристанище Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Заявления за присъединяване към този момент се одобряват. Изпращайте ги до 20 март 2020 година Регистрацията става посредством попълване на формуляр, наличен в платформата https://bluactburgas.bg/. Организаторите прецизират, че ще бъдат одобрявани единствено поръчки, получени посредством платформата, като не се позволява изпращането им по електронна или елементарна поща.

Конкурсът, наименуван " Burgas BlueS ", се организира в границите на план " BLUACT - Градове в деяние за наследник напредък ", финансиран по стратегия URBACT III. В него си партнират 7 европейски пристанищни града, които имат за цел да споделят положителни предприемачески практики в региона на Синята стопанска система. Освен Бургас, това са Пирея (Гърция), Матаро (Испания), Матосиньос (Португалия), Салерно (Италия), Остенде (Белгия) и Галац (Румъния).

В надпреварата за предприемачески хрумвания могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. В случай, че са юридически, те би трябвало да бъдат започващи предприятия, регистрирани в Търговския указател най-много до 3 години преди датата на кандидатстване. Задължително условие е претендентите да има бизнес концепция, в границите на която ще правят предприемаческата активност на територията на община Бургас. Проектите, с които аплайват, могат да бъдат бизнес хрумвания в ранен стадий на създаване или осъществяване. Условието към участниците е също по този начин да сформират екипи от най-малко двама членове.

Кандидатите, отговарящи на изискванията, чиято бизнес концепция е използвана в региона на Синята стопанска система на територията на община Бургас, ще продължат присъединяване си в идващите етапи на състезанието - Кампус и Demo Day.

На 10 и 11 април 2020 година ще бъде проведен двудневен кампус, в границите на който участниците ще имат опцията да доразвият своята бизнес концепция, да се съветват с ментори и наставници, както и да се приготвят за представянето й пред журито.

За идващия ден - 12 април 2020 година, е плануван така наречен Demo Day - показване от участниците на бизнес концепциите и оценяването им от без значение жури, формирано от специалисти в тази област. В същия ден ще се състои и гала по награждаването на спечелилите, класирани на първите три места в състезанието.

Във фаза " Кампус " получават правото да се включат непосредствено, без да подават специфичен апликационен формуляр, определените участници от Хакатон Бургас, извършен на 14 октомври 2019 година, чиято тематика беше " Създаване на приложения за Синя стопанска система ".

Критериите, по които ще прави оценка журито, включват самото показване на концепцията на Демо деня (яснота на оферти бизнес модел, съществуването на разумна връзка сред разпознатите потребности, дейностите и препоръчаните цели), както и новаторския темперамент на решението. Високи оценки са планувани за положително идентифициране на потребността на пазара, както и за осъществимостта на бизнес концепцията. Журито ще вземе поради структурата и експертния опит на екипа на претендента - способността, опита и ангажираността на всеки участник по отношение на препоръчаната бизнес концепция. Допълнителни точки ще получат предложенията, включващи екологична отговорност - грижа за по-чиста околна среда, обществена отговорност - добавена стойност за хората и включване на маргинализирани групи, както и капацитет на концепцията за генериране на работни места.

Трите оферти, оценени с най-вече точки, ще получат парични награди - надлежно 5000 лв., 1500 лв. и 1000 лв., обезпечени от КРИБ-Бургас. Победителят ще получи към огромната премия и инкубационен пакет. Останалите две отличени хрумвания също ще бъдат " инкубирани ", с цел да бъдат доразвити през идващите месеци - от май до септември 2020 година, след което трите тима ще би трябвало да показват бизнес проектите си.

Пълният правилник за присъединяване е оповестен на уеб страницата https://bluactburgas.bg/предприемаческо-състезание/. В средата на декември 2019 година ще се организира и среща на заинтригуваните страни в Бургас, на която ще бъде разисквана организацията на състезанието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР