Бургас. Само след два дни започва осмото издание на националния

Бургас. Само след два дни започва осмото издание на националния ...

Бургас: 1 100 изпълнители ще участват в осмия национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите“.

Бургас. Само след два дни започва осмото издание на националния фестивал „Сребро в косите, песен в душите, край морето на Бургас“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. 100 състави и 30 индивидуални изпълнители или общо 1100 участници ще излязат на сцената в залата на НХК на 27 и 28 септември от 10.00 часа.
Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.
Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Тази година има записани участници дори от градовете Тервел, Белоградчик, Крумовград, Ивайловград и Дулово.
Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. „трета“ възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.
По традиция през втората вечер (28 септември) от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.
Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“.

Източник: focus-news.net