Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане

...
Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане
Коментари Харесай

Бургас: С ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха отбелязани 146 години от гибелта на Апостола

Бургас. С обред за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха маркирани 146 години от гибелта на Апостола в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Бургас . Програмата, отдадена на годишнината от гибелта на Васил Левски, стартира с заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници обред. Минута безмълвие беше непокътната в памет на Апостола. Десетки жители и посетители на Бургас отдадоха респект към паметта на революционера във връзка годишнина от гибелта му.
На събитието участваха зам. регионалният шеф на Бургас Севдалина Турманова, зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, общинският консултант Живко Табаков, както и други политици и общественици
Програмата, отдадена на годишнината от гибелта на Апостола на свободата, ще продължи от 18.00 часа в зала „ Петя Дубарова “ на Културен център „ Морско казино “, където учениците от Търговската гимназия ще изнесат открит урок за живота и делото на Васил Левски. В дебатите ще се включат още представители на Регионален исторически музей и Държавен списък – Бургас, които ще показват обстоятелства, писма и архивни документи, свързани с Левски.
Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ също отбелязва събитието с галерия на книги за живота и делото на Апостола, подбрани от сбирките на библиотеката. За музикалното оформление на събитието ще се погрижат изпълнителите от детски хор „ Милка Стоева “.
За всеки посетител на вечерта уредниците са подготвили илюстриран разделител за книги с обръщение на националния воин, звучащо настоящо и през днешния ден. „ Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола “ е самодейност на бургаските читалища в партньорство с Община Бургас.
Деница ДИМИТРОВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР