Бургас. С празничен концерт основно училище“ Свети княз Борис I“

...
Бургас. С празничен концерт основно училище“ Свети княз Борис I“
Коментари Харесай

С празничен концерт ОУ Княз Борис I в Бургас ще отбележи 115 години от създаването си

Бургас. С празничен концерт главно учебно заведение “ Свети княз Борис I “ ще означи 115 години от своето основаване. Това оповестиха от Общината . На 13 май от 18.00 часа на сцена “Охлюва “ в Морската градина, свои осъществявания ще показват възпитаниците на учебното заведение, детска градина „ Детелина “ и отбор Атанас Манчев. Специален привет ще насочат и учениците от Спортното учебно заведение. В концерта ще вземат присъединяване децата от клуб " Млад възрожденец ", мажоретен състав „ Еуренти “ и " Мартин тромпетен оркестър " към ОУ„ Св. Княз Борис I “. Възпитаничката на образователното зведение Симона Ходулова ще показа своята ария, с която завоюва премия от кмета на Община Бургас.

ОУ “Св. княз Борис I ” отваря порти през далечната 1906 година През образователната 1907/1908 год. е издигната сегашната постройка на учебното заведение. От същата година се води и Летописна книга на учебното заведение, което към този момент носи името „ Цар Борис “ (по мотив 1000 годишнината от гибелта на княз Борис І).

И през днешния ден учебното заведение взе участие интензивно в действия от Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците. ОУ ”Свети княз Борис I ” е хазаин и посреща учители и възпитаници от партньорски учебни заведения от седем европейски страни. През 2019/2020 образователна година ОУ ”Свети княз Борис I ” придобива и статут на новаторско учебно заведение.

На 13 май от 16.00 часа можете да се включите в празника на учебно заведение “Св. княз Борис I “ и пред Община Бургас.Там от 16.00 часа мажоретен състав „ Еуренти “ и " Мартин тромпетен оркестър " ще ви заредят с въодушевление и ще ви потопят в магията на предишното, сегашното и бъдещето на едно от най-хубавите учебни заведения в Бургас, което заема почтено място в стълбицата на знанието и мъдростта и се посвещава на фантазиите на своите прелестни възпитаници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР