Бургас. С около 30 % повече са приходите на Драматичен

...
Бургас. С около 30 % повече са приходите на Драматичен
Коментари Харесай

Борислав Чакринов, Драматичен театър „Адриана Будевска“-Бургас: С около 30 % повече са приходите на театъра за 2017 г. спрямо 2016 година

Бургас. С към 30 % повече са приходите на Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска “-Бургас за 2017 година по отношение на 2016 година. Това сподели за Радио „ Фокус “-Бургас шефът на театъра Борислав Чакринов. Той уточни, че бургаският спектакъл регистрира доста добра 2017 година. „ Салоните са цялостни и се радваме на сериозен обществен триумф, което е и смисълът на нашата работа “, добави Чакринов.
По думите му през сезона бургаската натрупа е показала осем нови постановки – четири за огромна и четири за камерна зала. Борислав Чакринов съобщи, че годишно в театъра се играят към 180 представления, от които 150 са гостуващи. „ Камерната зала стартира да събира своите фенове. За нея водим малко по-различна репертоарна политика. Иска се там да се вършат малко по-сложни текстове за ценители, което е и факт “, сподели още Чакринов.
Предстоят две министър председатели на Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска “ през януари - „ Краят на играта “ по Самюъл Бекет на 10 януари и „ Къщата на спящите хубавици “ по Дейвид Хенри на 15 януари. Подготвя се още една пиеса на Рей Куни - „ Лоши момчета “ с присъединяване на Иван Бърнев и Ненчо Илчев. Премиерата на постановката ще е през февруари. „ Веднага по-късно започваме работа по една непредставена пиеса на Антон Страшимиров „ Мрак “ при започване на април, следва и премиерата за най-малките фенове, дружно с възпитаниците на НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “ - „ Съкровището на Силвестър “ на Христо Симеонов “, сподели още шефът на театъра.
Малко преди Коледа е показана пиесата на Недялко Йорданов за деца „ Смешки страшки за герои с опашки “. Амбициите са от средата на юни всеки четвъртък да има сценичен театър на остров Света Анастасия. В момента на щат в театъра работят 17 артисти. Трупата чака ново попълнение през 2018 година в лицето на режисьора Богдан Петканин.
Мария РУСЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР