Бургас. С едноминутно мълчание по повод снощната тежка катастрофа на

...
Бургас. С едноминутно мълчание по повод снощната тежка катастрофа на
Коментари Харесай

Град Бургас и южнокорейския Улсан се побратимиха, церемонията започна с едноминутно мълчание

Бургас. С едноминутно безмълвие във връзка снощната тежка злополука на автомагистрала „ Струма “, при която починаха десетки души, стартира церемонията по побратимяване на градовете Бургас и южнокорейския Улсан, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Събитието се организира в постройката на Община Бургас, където беше подписано Споразумение за побратимяване сред двата града. На церемонията участваха кметът на град Улсан Сонг Чул Хо, зам.-министърът на външните работи Зарица Динкова, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

Идеята на побратимяването е да се даде вероятност за дълготрайно и ползотворно партньорство, да се доближи до реализация на взаимни планове, както и на културен продан. Бургас и Улсан имат открити взаимоотношения отпреди 10 години, като през 2018-а сред тях е бил подписан Меморандум за съгласие и другарство. Извънредната обстановка с Коронавирус – 19 обаче е забавила завършването на желанията за уреждане.

„ Улсан и Бургас имат доста общо между тях. И двата са индустриални и пристанищни градове и търсят нов мотор за развиване. Улсан е един от водещите градове за развиване на корейската стопанска система - наименуван е „ индустриална столица на Корея “. Фокусиран е върху производството на автомоби, корабостроене и нефтохимическа индустрия. Бургас е мощен бранш за логистика и дистрибуция, основани на пристанището. Също по този начин, градът е осъществил планове за рационализация в области като превоза, инфраструктурата и други. Надявам се оттук насетне да поддържаме връзка постоянно и да се срещаме за продан и съдействие в разнообразни сфери “, уточни Сонг Чул Хо.

„ След нашето посещаване в Улсан през 2017-а година се роди концепцията да стартира проучване на корейски език в бургаските учебните заведения. До момента 13 паралелки го учат и аз съм уверен, че през идващите години това число ще продължава да пораства. Преди 8 години, дружно със експерти от Южна Корея, започнаха първите диалози за това в Бургас да бъдат построени няколко индустриални зони, като моделът на 1 фаза беше съгласуван с техни сполучливи практики. Благодаря им за топлото отношение към нашия град и се надявам, че вероятностите пред нас ще бъдат още по-големи и нашето съдействие ще продължи “, съобщи кметът Димитър Николов.

„ За мен е чест и наслаждение да бъда в един от най-красивите и сполучливи български градове. Това събитие е превъзходен свършек на работата, която следва нашето държавно управление в тези два служебни мандата – интензивно доближаване с Корея, за задълбочаване на нашите връзки в региона на стопанската система, образованието и културния продан “, уточни зам.-министър Динкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР