Бургас. С домакинството на Европейското първенство по водна топка за

...
Бургас. С домакинството на Европейското първенство по водна топка за
Коментари Харесай

Бургас: Европейското първенство по водна топка за юноши, което ще се проведе в града, е първият континентален шампионат у нас след 15-годишно прекъсване

Бургас. С семейството на Европейското състезание по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на международната карта в този спорт. Това оповестиха на конференция в постройката на Община Бургас представители на Организационния комитет на Евро 2019, оповестиха от пресцентъра на Общината . В нея участваха кметът и ръководител на Комитета Димитър Николов, членът на Бюрото на LEN Александър Шостар, Марко Бири - управител на LEN и ръководител на Европейската федерация по водна топка, президентът на Българската федерация по водна топка Петър Петров, генералният секретар на БФВТ Никола Нанов и членът на организационния комитет Андрей Константинов.
Бургас е спечелил семейството в конкуренция с градове от 8 страни. От Европейската лига по плувни спортове - LEN, разясниха, че изборът на Бургас е изработен елементарно, защото новият плувен комплекс " Парк Арена ОЗК " дава отговор на най-високите международни стандарти.
Събитието ще остане в историята като първото в този формат в света. Първенството е и първият континентален шампионат, който се организира у нас след 15-годишно спиране.
" Дълги години в България не е имало съревнование от сходен сан поради неналичието на подобаваща инфраструктура. Това към този момент е допустимо, тъй като нашата база - " Парк Арена ОЗК ", дава отговор на всички условия за надпревари от подобен мащаб. Домакинството е мотив за горделивост, че Бургас е оценен и е получил доверието да провежда това извънредно влиятелно европейско състезание. Състезанието е една опция България още веднъж да покаже своя капацитет. Това ще даде тласък на всички наши млади състезатели за развиване. Успехите и успехите са вероятни когато има подобаваща инфраструктура, положителни треньори, добра организация и добре работеща федерация ", сподели кметът Димитър Николов.
Президентът на БФВТ Петър Петров съобщи, че България ще остане в историята с това съревнование, а ползата към Бургас към този момент е доста огромен поради опциите, които той предлага за спорт.
" Организацията на такова състезание е доста комплициран развой и без поддръжката на Община Бургас ние не бихме се справили. Имаме басейн на международно ниво, който ни разрешава да организираме надпревари от всевъзможен темперамент - даже и международни шампионати. Основната концепция на Българската федерация по водна топка е да притегли повече деца към този атрактивен спорт и да развива у тях екипен дух и единност ", сподели Петър Петров.
Членът на Бюрото на LEN Александър Шостар съобщи, че с провеждането на Европейското състезание за юноши България се включва интензивно в фамилията на Европейската лига по плувни спортове.
" По време на това състезание ние ще забележим бъдещето на водната топка, освен в Европа, само че и в света ", добави Шостар.
Представителят на LEN Марко Бири означи, че страната ни има построени съществени обичаи във водните спортове, които сега се възраждат.
" Нашата задача е да привличаме повече младежи при басейните да спортуват и упражняват и това, което се случва в Бургас е верният път към задачата ", сподели Марко Бири.
16 тима ще се борят за европейската купа по време на конкуренцията в " Парк Арена ОЗК ". Официалното разкриване на Евро 2019 за юноши U15 е в неделя от 18:30 часа. Повече от 800 души гостуват в Бургас за конкуренцията, 300 от които са състезатели и треньори. 18 съдии са ангажирани с воденето на мачовете в плувния комплекс.
Община Бургас е осигурила всички нужни условия за провеждането на Евро 2019, както и високоскоростен интернет, който ще разреши дуелите да се излъчват онлайн в уеб страницата на LEN. Първата среща от шампионата започва в неделя от 09:00 часа, а противници са съставите на Унгария и Словакия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР