Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани

...
Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани
Коментари Харесай

Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани в Турция за смъртта на бракониер

Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани в Турция за гибелта на нарушител. Заседанието по осъществяване на правосъдна поръчка от I-ви Тежък углавен съд – гр. Къркларели, Република Турция ще стартира в 10.00 часа.
Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов са привлечени като обвинени от турските правосъдни управляващи за съучастничество в закононарушение за причиняване на гибел заради немарливост, причиняване на леко пострадване и увреждане на имущество, съгласно настоящото законодателство в Република Турция. Молбата на непознатия съд е да се призоват лицата, да бъдат осведомени с обвиняването, да им се даде право на отбрана, както и да бъдат разпитани по изложените в правосъдната поръчка условия.
На 16 юли 2018 година, Районен съд – Бургас организира първо съвещание по осъществяването на правосъдната поръчка. Делото бе отсрочено, на съображение член 6 от Европейската спогодба за правата на индивида, с цел да се срещнат обвинените лица с обвиняването и имат опция да изградят защитни тези.
Митинг в поддръжка на четиримата граничари ще се организира в Бургас от 09.30 часа. Той се провежда от Организацията за протекция на българските жители. Оттам приканват всеки, който е съпричастен със ориста на граничарите, да участва на събитието, което ще се организира пред постройката на Съдебна палата. Българи от други градове също ще се провеждат и на същата дата в същия час пред Съдебните покои.
Агенция „ Фокус “ напомня: На 17 април 2008 година граничният служител на реда Михаил Цонков простреля турски нарушител, нарушил морската ни граница край Резово. До случая се стига, откакто риболовците не се подчинили на заповедта на граничните служители на реда да спрат за инспекция. В България се води дело по този случай, което откри, че граничарите са работили законно. Казусът стигна даже до Европейският съд по правата на индивида, който също установи, че следствието в България е било всеобхватно, а граничарите не са направили закононарушение.
Разследването в Турция не беше спряно и през март 2017 година турските управляващи упрекнаха четиримата за съзнателно ликвидиране. След това обвинителния акт бе изпратен до българския съд, с цел да бъде предаден на обвинените.
В средата на юни тази година четиримата български гранични служители на реда, участници в тази ситуация, получиха призовки да се явят в турски съд. През юли тази година основният прокурор Сотир Цацаров се срещна с граничните служители на реда, които са разследвани в Турция. Тогава стана ясно, че българските управляващи застават зад граничните служители на реда, които са призовани в турски съд и няма да ги екстрадират. Българските управляващи към този момент са разследвали случая и са излезли със мнение, че граничните служители на реда не са работили непозволено, безапелационни са от прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР