Бургас. Прокурори дариха книги и списания на затвора в Бургас,

...
Бургас. Прокурори дариха книги и списания на затвора в Бургас,
Коментари Харесай

Бургас: Прокурори дариха книги и списания на затвора в Бургас

Бургас. Прокурори подариха книги и списания на пандиза в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Класическа българска литература, международни бестселъри, романи, енциклопедии и географски списания ще попълнят празните лавици на библиотеката на Затворите в Бургас. Произведенията са дарени от прокурори, които се включиха в самодейността на Апелативна прокуратура – Бургас. Договорът за дарението беше подписан от Административния началник на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров и Началника на Затвора Бургас Бранимир Мангъров.
„ За да е потребна една книга, то тя би трябвало да бъде четена. В Дебелт към този момент имаме над 500 дарени книги, а в библиотеката на бургаския затвор имаме над 3000 тома. Със сигурност книгите ще бъдат потребни, тъй като има и хора, които посещават учебно заведение в пандиза “, сподели началникът на Затвора Бургас Бранимир Мангъров.
„ С тази самодейност желаеме да допринесем за ограмотяването, образованието и социализацията на лишените от независимост. Това сподели административният началник на Апелативна прокуратура - Бургас Любомир Петров. „ Надявам се, че с тази самодейност ще допринесем в тази позитивна тенденция “, сподели още той. По думите му към един, два месеца им е трябвало с цел да съберат тези над 400 книги. Петров добави и, че книгите не са били определени на инцидентен принцип. „ Това са извънредно качествени книги – международна класика, българска литература, енциклопедии, исторически, географски и така нататък Считаме, че тази самодейност е доста добра и считаме да стане годишна. Всяка година по това време да събираме книги от прокурорите и чиновниците и да ги предоставяме на пандиза в Бургас “, добави административният началник.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР