Бургас. Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава

...
Бургас. Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава
Коментари Харесай

Бургас: Общината осигури още 405 таблета за ранно компютърно обучение в детските градини

Бургас. Програмата на Община Бургас за ранно компютърно образование продължава интензивно да се развива през новата образователна година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Миналата година в пилотния план взеха присъединяване 6 детски градини с 9 пробни групи. Идеята за въвеждането на програмата е на кмета Димитър Николов.
От тази образователна година още 15 детски градини са включени в плана за ранно компютърно образование. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и нужните мултимедия, микрокомпютър и интерактивна дъска. По този метод в 21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група към този момент се преподават компютри. Учителите са минали профилирани обучителни курсове за работа с просветителната стратегия. Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е в децата да се възпита вярно отношение към софтуерните средства от най-ранна възраст – като средство освен за игра, само че и за приемане на информация и образуване на познания и умения.
Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една обстановка с таблети се работи до 10 - 15 минути. В останалото време децата се образоват с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и креативен задания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР