Бургас. Проектът за интегрирани услуги в Центъра за комплексна подкрепа

...
Бургас. Проектът за интегрирани услуги в Центъра за комплексна подкрепа
Коментари Харесай

Мая Казанджиева, Община Бургас: Проектът за интегрирани услуги в Центъра за комплексна подкрепа на лица с увреждания ще изпълнява специфични цели

Бургас. Проектът за интегрирани услуги в Центъра за сложна поддръжка на лица с увреждания ще извършва характерни цели. Това сподели Мая Казанджиева от Община Бургас на конференцията по отношение на плана „ Развитие на нови интегрирани услуги в Център за сложна поддръжка на лица с увреждания на територията на община Бургас “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Част от плана е основаване на нови благоприятни условия за поддръжка и условия за обществено включване, точно на лица с тежки увреждания, в това число и на лица с доста тежки увреждания, посредством създаване на една подобаваща инфраструктура за даване на междусекторните услуги, обезпечаване на съответна поддръжка за живот в общността и възстановяване на достъпа на тези лица до обществени и здравни услуги. С този план ще се усъвършенства качеството им на живот и благоприятни условия на обществено включване на хората с увреждания, като ще се опитаме да изградим една мрежа от услуги и ограничения за поддръжка в общността, домашната среда и създаване на подобаващ потенциал за реализиране на всички ограничения за поддръжка “, добави Казанджиева. По думите ѝ главните действия стартират с поправки и главно преустрояване на съществуващи независими обекти като общински пространства. Те се намират в жк „ Братя Миладонови “. След като приключат ремонтните действия ще се обезпечи построяването на Център, който ще се посещава от 30 души с тежки увреждания. В Центъра ще се обезпечава терапия, консултация, рехабилитация, почасови услуги, дневни услуги, мобилна грижа и заместваща грижа за период не повече от 14 дни в една календарна година. Последващата съществена активност е изработката на доставка и монтаж на съоръжение, обзавеждане на Центъра със профилирани уреди за рехабилитация и закупуване на профилирано транспортно средство. След осъществяването на тези действия в центъра ще има дневна стая за дейни занимания, санитарни пространства, стаи за личния състав, кухня за готвене с ъгъл за хранене, зала за лечебна физкултура, медицински кабинет, кабинет с психолог, кабинет за арт-терапия и трудотерапия и зала за самостоятелна работа.
„ Заложили сме на новаторски софтуери за ръководство с взор особено за тези от хората с увреждания, които нямат никакви двигателни благоприятни условия “, сподели още Мая Казанджиева.
Тя сподели още, че след привършване на тези действия следва и асортимент на личен състав, ще се проведат законово избрани процедури и ще бъдат наети 19 души – 1 началник, 2 обществени служащия, 2 медицински сестри, 1 рехабилитатор, 1 психолог, 2 трудотерапевта, 4 домашни санитари, които ще дават мобилните и интегрирани услуги, 5 санитари на заместващата грижа и 1 водач с нужната подготовка да ръководи профилирано транспортно средство.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР