Бургас. Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за

...
Бургас. Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за
Коментари Харесай

Бургас: Предстои саниране на бившата Трета поликлиника, Общината кандидатства с проект и за ДКЦ I

Бургас. Проектът на Община Бургас за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на ДКЦ II (бившата Трета поликлиника) получи публично утвърждение. Очаква се да бъде обезпечено нужното финансиране, с цел да започват строително-монтажните действия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
По време на идното съвещание на локалния парламент ще бъде прегледано предложение на кмета Димитър Николов, за санирането на Диагностично - съвещателен център I (той се обитава в част от сградния отбор на УМБАЛ - Бургас) също да се търси финансиране от Националния екодоверителен фонд. По новите правила, като обособени бенефициенти могат да бъдат разпознати еднолични търговски сдружения със 100% държавно и/или общинско присъединяване, които са лечебни заведения или които дават услуги от общ стопански интерес.
Сградите и на ДКЦ II, и на ДКЦ I не са ремонтирани главно от десетилетия, а през прага им пристъпват десетки хиляди души годишно. Обновяването им е от общ интерес както за пациентите, по този начин и за медицинските служащи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР