Бургас. През следващата година ще се навършат 60 години от

...
Бургас. През следващата година ще се навършат 60 години от
Коментари Харесай

Бургас: Музейна лекция на тема „Подводни археологически проучвания по Южното българско Черноморие“ ще се проведе в града на 6 април

Бургас. През идната година ще се навършат 60 години от първите подводни археологически проучвания в България. Те се организират през 1960 година към Маслен нос с теоретичен началник – уважавания шеф на Бургаския музей – професор Иван Гълъбов. Как тези дългогодишни проучвания обрисуват трансформациите в обществата, обитавали западното крайбрежие на Черно море, ще стане ясно по време на обичайна лекция в музея тази събота – 6 април. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.
Уредникът в Археологическия музей Милена Дамаскова ще показа десетилетията работа на подводните археолози, с които се обясняват измененията в разположението на пристанищните басейни, изменението на географската среда и античните селища и пристанища.
Лекцията „ Подводни археологически изследвания по Южното българско Черноморие “ ще се състои тази събота (6 април), от 11.30 ч. в Етнографския музей на ул. „ Славянска “ 69. Входната такса е преференциална – за възрастни 2 лева, а за учащи и пенсионери – 1 лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР