Бургас. През последните 20 години в област Бургас няма закрито

...
Бургас. През последните 20 години в област Бургас няма закрито
Коментари Харесай

Инж. Виолета Илиева, РУО - Бургас: През последните 20 години в областта няма закрито нито едно училище и нито една професионална гимназия

Бургас. През последните 20 години в област Бургас няма закрито нито едно учебно заведение и нито една професионална гимназия. Това сподели инж. Виолета Илиева, шеф на РУО - Бургас по време на петата районна конференция на тематика „ Европейски измерения в професионалното обучение и образование “, която се организира в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .
„ Всички знаем какъв брой е мъчно най-много финансово и че когато има някаква компликация постоянно се протяга ръка на професионалните гимназии за усъвършенстване или усъвършенстване на учебната мрежа. Това е радостното в област Бургас, че няма нито едно учебно заведение, което е подложено на тези процеси. Това не е единствено с помощта на РУО - Бургас, а е вследствие на една доста мощна съгласуваност и взаимоотношение на всички институции, които имат отношение към професионалното образование “, сподели още Илиева.
По думите ѝ всички общини в региона гледали с необикновен приоритет на образованието.
„ Миналата година с съображение се похвалихме, че Община Бургас е единствената, която има новооткрито учебно заведение и това беше „ Ал. Г. Коджакафалията “. Тази година напъните на Община Бургас продължиха и с напъните на професионална гимназия по компютърно образование.
Едва ли има Община, която с подобен възторг да подхожда към професионалното образование “, добави Илиева.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР