Бургас. През активния летен сезон поради натоварения трафик по път

...
Бургас. През активния летен сезон поради натоварения трафик по път
Коментари Харесай

АПИ: Пътуващите по направлението Бургас – Слънчев бряг могат да използват и алтернативните маршрути през Каблешково и Тънково

Бургас. През дейния летен сезон заради натоварения трафик по път I-9 Бургас – Слънчев бряг водачите, пътуващи към Равда, Несебър, Слънчев бряг, Влас и Обзор могат да употребяват и различните направления през Каблешково и Тънково. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ .
За пътуващите по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Слънчев бряг различният маршрут e: от пътен възел „ Българово “ – с. Българово - пътно кръстовище с I-6 – пътно кръстовище с път III-6009 Миролюбово – Изворище – Каблешково – кръгово кръстовище с път I -9 Равда – Несебър – Слънчев бряг.
За пътуващите от Бургас към Слънчев бряг обходният маршрут е: от пътен възел „ Бургас-Север “ – път III-906 Каблешково – пътно кръстовище с път III-9061 (Тънково) – път I-9 Слънчев бряг.
Движението по новата реконструирана 4-лентова права Ахелой - Поморие и по обходния път на Ахелой се реализира без ограничавания. Заради интензивния трафик в пиковите часове са вероятни усложнения на придвижването в региона на Поморие, където следва да стартира построяването на обходния път на града. Строителството на правата се бави поради тъжби при отчуждаването на парцели. С построяването на обхода директният трафик ще бъде изведен от обитаемото място и ще се обезпечи по-голяма експедитивност и сигурност при пътуването.
От Бургас към Созопол и останалите курорти по Южното Черноморие също се пътува без ограничавания. На 24 юли приключи построяването на пешеходния надлез при с. Атия по път II-99 Бургас – Царево. Осигурено е безконфликтното секване на пешеходците при кръстовището за с. Атия.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ приканва водачите да карат със съобразена скорост, като не подхващат рисково изпреварване в секторите с интензивно придвижване, да следват напътствията на контролните органи и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от lima.api.bg и интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР