Бургас превзема Холивуд - освен Мария Бакалова, която е от

...
Бургас превзема Холивуд - освен Мария Бакалова, която е от
Коментари Харесай

Кои са другите двама бургазлии, номинирани за "Оскар"

Бургас завладява Холивуд - с изключение на Мария Бакалова, която е от морския град, още двама наши сънародници оттова са номинирани за „ Оскар “. Този път за късометражен филм.

Д-р Илиян Иванов и брачната половинка му Дана Проданова са измежду ко-продуцентите на кино лентата. Той е психиатър и от скоро професор, а тя стоматолог.

От 25 години Д-р Иванов се занимава и с изкуство. Негов другар лекар го кани да взе участие в плана за късометражния филм.

„ Успяхме да разпознаем капацитета през цялото време. Това е първия филм в история на изкуството, и това не е пресилване, в който е нает ням и кьорав артист “, изяснява Иванов.

Филмът наблюдава връзката сред безприютен младеж и кьорав и глух възрастен човек.

Родителите му в Бургас описват, че са плакали за номинацията на Мария Бакалова. Вълнуват се и за сина си, само че повече за научните му триумфи.

„ Аз се зарадвах, че най-сетне са го произвели професор освен това писане и при тази работа, само че той вика аз пък се веселя филмът в случай че излезе. За кино лентата също се зарадвах, те вземат участие дружно с жена си, тя също е от 10-те положителни стоматолози на Ню Йорк “, споделя Зорка Иванова.

Д-р Иванов и брачната половинка му имат вяра, че кино лентата ще завоюва премията, само че кават, че те към този момент се усещат спечелили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР